Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 05:00

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΧΙ για τα κάγκελα στην Ομπρέλα του Παπάγου

Άμεση η αντίδραση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" στην ανακοίνωση του Δημάρχου ότι πρόκειται εντός του καλοκαιριού να τοποθετήσει κάγκελα στην περιοχή της ιστορικής Ομπρέλας στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου. Τα μέλη της παράταξης με ένα μικρό κείμενο διατύπωσαν την αντίθεση τους στις προθέσεις του Ηλ. Απσοτολόπουλου, ενώ μαζική ήταν και η αντίδραση από δημότες διαφόρων ηλικιών στο διαδίκτυο στο άκουσμα της είδησης που έπαιξε την Πέμπτη.

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

"Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα κάγκελα στη Ομπρέλα Παπάγου 

Χιλιάδες νέοι, ηλικωμένοι και παιδιά έχουν από μία ή πολλές αναμνήσεις από την Ομπρέλα στο Πάρκο του Παπάγου. Ένα τοπόσημο που από την δεκαετία του 1950 όταν ο δήμος μας ήταν και πάλι ενιαίος, δεν έμεινε ούτε ένα βράδυ χωρίς παρέα, χωρίς αστεία και πειράγματα, χωρίς γέλια και τραγούδια.

Ώσπου, μετά από 70 χρόνια έρχεται μια δημοτική αρχή περιορισμένης ευθύνης να το σιδεροφράξει, και να αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών και κυρίως των νέων για να απαλλαγεί από το «πρόβλημα».

Όμως,η συγκέντρωση των νέων στην Ομπρέλα στο Μεγάλο Πάρκο του Παπάγου δεν είναι απλά ένα σταθερό στέκι χρόνων. Είναι θεσμός. Είναι το πραγματικό σήμα του Παπάγου στη συνείδηση των πολιτών και δεν έχει κάγκελα.

Καλούμε την δημοτική αρχή Αποστολόπουλου να αποσύρει την απόφασή της και να σεβαστεί την ιστορία και τη φυσιογνωμία του τόπου,που της δόθηκε εντολή να διαχειριστεί για λίγο. Να σεβαστεί την κοινωνία που της εμπιστεύτηκε την περιουσία της και να την παραδώσει, όπως την βρήκε χωρίς να την κακοποιήσει.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.