Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 17:28

Απέρριψε το ψήφισμα για καμία συγχώνευση τμημάτων ο Δήμαρχος

Άλλο ένα καυτό καλοκαίρι προμηνύεται για τα σχολεία της πόλης. Μετά το καλοκαίρι του 2019 που η πόλη ασχολήθηκε με το 19ο τμήμα που στριμώχτηκε μέσα στο 1ο Δημοτικό Χολαργού, γιατί η δημοτική αρχή είχε γεμίσει όλα τα άλλα σχολεία ακόμη και τους βοηθητικούς χώρους τους. Και το πρόβλημα «λύθηκε» λίγο μετά τον αγιασμό. Μετά το καλοκαίρι του 2020 που αξιοποιήθηκε η μέθοδος του εκβιασμού για την απογευματινή βάρδια προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα έργα στο 1ο Λυκείου Χολαργού, για να ενδώσουν οι καθηγητές του Λυκείου και να αποδεχτούν παράλληλα έργα με μάθημα, αλλά στριμώχτηκαν εν μέσω πανδημίας 450 παιδιά μέσα στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. «Λύση» που και αυτή δόθηκε λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Μετά λοιπόν τα 1απου ταλανίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και ακόμη προσπαθούν να έρθουν στα ίσα τους, το φετινό καλοκαίρι στόχος της δημοτικής αρχής γίνονται τα 2α-3α. 

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνταχθεί με το ψήφισμα που κατέθεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων που απαιτούσε καμία συγχώνευση τμημάτων στα 2ο-3ο Χολαργού αφού και ο χώρος υπάρχει και ο Νόμος το προβλέπει. Κατέβασε απέναντι, ένα δικό του ψήφισμα στο οποίο ανέφερε ότι αποδέχεται μόνο τη συγχώνευση της φετινής Δ’ τάξης (από 4 τμήματα σε 3). Μία μεθόδευση που του εξασφάλισε να μη δεσμευτεί από κανένα ψήφισμα τελικά, αφού από πριν γνώριζε ότι τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που φτάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήρθε το αίτημα της Ένωσης Γονέων, χρειάζονται την πλειοψηφία του σώματος (και όχι των παρόντων, δλδ 17) για να υπάρξει η όποια απόφαση.

Άρα χωρίς να τον δεσμεύει κάτι, θα συμμετέχει στις συζητήσεις με το Υπουργείο το οποίο θα προτείνει τη συγχώνευση και των τμημάτων της Ε’ τάξης που σύμφωνα με την επιστολή της Ένωσης Γονέων συζητείται ήδη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, μέσα στο σχολείο θα διαμορφωθεί χώρος για το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσο για τα 2ο-3ο Παπάγου η αναζήτηση για αίθουσα υπολογιστών συνεχίζεται με το σχεδιασμό του Δήμου να προβλέπει τη διαμόρφωση του κυλικείου σε αίθουσα διδασκαλίας και τη μεταφορά του σε κομμάτι της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Ο σχεδιασμός του Δήμου για τα σχολεία στα καλύτερα του, αφού ακόμη και το ένα επιπλέον σχολείο που θα λειτουργήσει φέτος, το 6ο Δημοτικό Χολαργού εντός του μισθωμένου πρώην Πολωνικού δε λύνει τελικά το χρόνιο πρόβλημα της σαρδελοποίησης των μαθητών, ούτε τη μη συστέγαση σχολείων, ούτε την κατάργηση των παραρτημάτων, αφού τη νέα σχολική χρονιά αυξάνονται!

Ίσως τελικά να είναι το πιο καυτό καλοκαίρι με πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της σχολικής κοινότητας να «κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα»!

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.