Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 20:47

Ανυπόφορη η ηχορύπανση στου Παπάγου. «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας»

Αναγνώστρια του myxolargos/mypapagos.gr απέστειλε κείμενο σχετικά με την ηχορύπανση που προκαλείται από τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν οδηγοί και μοτοσυκλετιστές στους περισσότερους φαρδείς δρόμους στην Κοινότητα Παπάγου.

Διαβάστε το κείμενο της που ακολoυθεί:

Όπως έδειξε η πρόσφατη έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) («Burden of disease from environmental noise : Quantification of healthy life years lost in Europe», WHO), η ηχορύπανση έρχεται δεύτερη (μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση) στην κατάταξη των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία.

Μένω στην οδόΕθνικής Αμύνης κ εχω μαθει να ζω με τον θορυβο κ τα αυτοκίνητα.

Ομως η κατασταση τα τελευταια χρονια χειροτερευει μερα με την μερα. Τα τριπλα τζαμια πια δεν βοηθανε, ουτε το καταφυτο μπαλκονι κ κηπος μου να κρυψει αυτον τον θορυβο. Μερικες μερες, νοιωθω οτι μενω στην Μεσογειων.

Δεν ειναι παραπονο. Ειναι εκκληση για βοηθεια, συμπαρασταση κ αγωνα.

Δεν ζητω να πεζοδρομηθουν ή να εξαφανιστουν τα αυτοκινητα. Ζητω ομως να στενεψουμε κ να αναπλασουμε αυτους τους φαρδυς δρόμους για να περιορισουμε την ταχυτητα που προκαλει τοσο θορυβο κ κινδυνους ή εστω να μεριμνησουμε για μια λυση. Να δωσουμε τα μετρα σε φαρδια πεζοδρομια κ οχι σε φαρδυς δρομους.

Εχουμε χασει τον υπνο μας απ’ το πρωι μεχρι αργα την νυχτα απ’ τις υπερβολικες ταχυτητες των αυτοκινητων που διασχίζουν ολους αυτους τους φαρδυς δρομους. Την εικονα συμπληρωνουν τα μηχανακια που δινουν ρεσιτάλ με τις εξατμισεις τους κανοντας αγωνες κτλ.σε αυτους τους ελευθερους κ φαρδυς δρομους.

[τουλάχιστον ο δημαρχος Τρικκαιων, απευθυνθηκε στην αστυνομια προς υπερασπιση των κατοικων του].

Τελευταια μαλιστα, ο δημος ανοιξε παλι κ τον δρομο του στραπτοπεδου (Σωρανου του Εφεσιου) για να εχουμε ακομα περισσοτερη κινηση εκει διπλα στα σχολεια ωστε τα πρωινα να γινεται ενα κομφουζιο στην γωνια Ιωνιας κ Αργυροκαστρου!

Κατοικοι των οδων Αργυροκαστρου, Εθνικης Αμυνης, Αναστασεως, Κυπρου κ Νευροκοπίου, αγωνίζεστε κ εσείς;

Μ.Λ.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.