Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 04:31

Εχθρική στους γονείς η ακύρωση από τη Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου των θερινών δραστηριοτήτων για παιδιά

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ακυρώσει για το φετινό καλοκαίρι δημιουργική απασχόληση και αθλητικό camp.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ CAMP ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου για την ματαίωση των θερινών δραστηριοτήτων (ΚΔΑΠ και camp του ΔΟΠΑΠ).
Μέχρι την δημοσίευση της εν λόγω απόφασης στον τοπικό τύπο καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σε κανένα από τα Δημοτικά Συμβούλια για τις σκέψεις αυτές.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή ματαιώνει δραστηριότητες που βοηθούν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, που άλλωστε αποτελούν υποχρέωσή της, πόσο μάλλον όταν το άνοιγμα των σχολείων στηρίχτηκε στην αντιμετώπιση ακριβώς αυτών των επιπτώσεων στην υγεία και ανάπτυξη των παιδιών.
Οι αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ) έχουν δημοσιεύσει ενδελεχείς οδηγίες για την πρόληψη του SARS-COV-2 στα ΚΔΑΠ (https://eody.gov.gr/odigies-gia-dimotika-scholeia-loimoxi-apo-to-neo-koronoio-sars-cov-2-covid-19/) που θεωρούμε ότι με φροντίδα και θέληση θα μπορούσε ο Δήμος να τηρήσει κάνοντας τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και διαμορφώνοντας τους χώρους. Επομένως κρίνουμε την αιτιολόγηση της ακύρωσης δήθεν για αδυναμία τήρησής τους προσχηματική, που τελικά καταλήγει να είναι μία εχθρική προς τους γονείς πολιτική απόφαση. Άλλωστε τόσοι άλλοι Δήμοι θα πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες αυτές. Εάν πραγματικά ήθελε η Δημοτική Αρχή να αποφευχθεί ο συνωστισμός, μπορούσε να διαθέσει περισσότερους χώρους, περισσότερα σχολεία με το ανάλογο προσωπικό.
Ειδικά οι φτωχές οικογένειες που δε διαθέτουν εξοχική κατοικία, που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικές κατασκηνώσεις και camps πλήττονται περισσότερο από τις αποφάσεις αυτές. Επίσης σημαντικός αριθμός γονιών έχουν μείνει με πολύ λίγες μέρες άδειας καθώς όσοι έλαβαν την άδεια ειδικού σκοπού με απόφαση της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να θυσιάσουν μέρες από την κανονική τους άδεια, αναγκαία το καλοκαίρι τόσο για την ξεκούραση όσο και για την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί αποτελούν ξεκάθαρη ομολογία, ξεκάθαρη παραδοχή ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη χωρίς τα απαραίτητα κτήρια, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εμβαλωματικές λύσεις με ημερομηνία λήξης.

Καλούμε ακόμα και τώρα τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει την απόφασή της και να υλοποιήσει τις θερινές δραστηριότητες για τα παιδιά με την αναγκαία προσαρμογή και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Αντώνης Ρεκλείτης
Γιώργος Ρεμούνδος
Πόπη Χανιά

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.