Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Στόχος το Proficiency!

on .

english proficiency exams

Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας είναι αναμφίβολα πλέον προτεραιότητα για τους νέους ανθρώπους. Νέα lingua franca, τα αγγλικά αποτελούν απαραίτητο συστατικό της βασικής εκπαίδευσης ενός παιδιού και απαραίτητο στοιχείο του μελλοντικού βιογραφικού σημειώματος του. Σήμερα, το μόνο σίγουρο για το μέλλον ενός παιδιού είναι ότι θα χρειαστεί να χειρίζεται καλά την αγγλική γλώσσα! Παραδοσιακά, η καλή γνώση πιστοποιείται από διπλώματα που χορηγούν φορείς αναγνωρισμένοι - από χώρα στην οποία η μητρική γλώσσας είναι η αγγλική - για τη διενέργεια εξετάσεων και τη χορήγηση πιστοποιητικών γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι φορείς που παρέχουν παρόμοια πιστοποιητικά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Πανεπιστημίου Cambridge από τη Μεγάλη Βρετανία και του Πανεπιστημίου Michigan από τις ΗΠΑ. Χιλιάδες παιδιά εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα σπουδάζουν αγγλικά με στόχο την απόκτηση του Proficiency, που πλέον αποτελεί επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στο ανώτερο επίπεδο Γ2, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες.

Το υψηλό επίπεδο των εξετάσεων που διοργανώνουν και οι δύο φορείς εξασφαλίζει ότι οι μαθητές που θα τις περάσουν με επιτυχία πραγματικά κατέχουν ένα εφόδιο χρήσιμο σε όλη τους τη ζωή. Θα έχουν την ικανότητα να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε συνθήκες που απαιτούν γραπτή και προφορική επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών τους σπουδών σε αγγλόφωνο περιβάλλον.

Η διαδικασία των εξετάσεων των δύο φορέων έχει κάποιες διαφορές που καλό είναι να τις γνωρίζει ένας υποψήφιος πριν κάνει την επιλογή ποιες εξετάσεις θα περάσει. Γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά των εξετάσεων μπορεί να διαλέξει την εξέταση που ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του και το μαθησιακό του προφίλ. Οι εξετάσεις για το Proficiency από το Πανεπιστήμιο του Michigan βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, περιλαμβάνουν διακριτές ενότητες και απαιτούν τη συγγραφή μίας μόνο έκθεσης που συνήθως αφορά σε επίκαιρα θέματα. Αντίθετα οι εξετάσεις για το Proficiency από το Πανεπιστήμιο του Cambridge έχουν μια πιο συγκεντρωτική δομή, αφού τόσο το λεξιλόγιο όσο και η γραμματική περιλαμβάνονται σε μια κοινή ενότητα, και απαιτούν τη συγγραφή δύο εκθέσεων με θέματα συχνά απαιτητικά και πιο σύνθετα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο υποψήφιος τι τον περιμένει για να μπορέσει να αξιολογήσει τα δυνατά του σημεία και να κάνει τη σωστή επιλογή. Η συζήτηση με καθηγητές αγγλικών σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών και η μελέτη προηγούμενων εξετάσεων θα βοηθήσουν πολύ στην κατανόηση των δύο συστημάτων και στη διενέργεια της καταλληλότερης επιλογής. Αν τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό σε αγγλόφωνο πανεπιστήμιο, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει ο υποψήφιος ποιο από τα δύο πιστοποιητικά θα του φανεί πιο χρήσιμο. Αν π.χ. σκοπεύει να σπουδάσει στη Μεγάλη Βρετανία, είναι προφανές ότι το Proficiency από το Cambridge μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.

english proficiency cambridge