Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 14:55

Ανοιξιάτικος καιρός με μεταβολές την επόμενη βδομάδα σε Παπάγου και Χολαργό


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

 

Μία σημαντική "καιρική επέτειο" αποτελεί η σημερινή ημέρα για την περιοχή μας, αλλά και για μεγάλο μέρος της χώρας μας, καθώς συμπληρώνονται 14 χρόνια από την πρώτη ημέρα του "ιστορικού" χιονιά της 24-26ης Ιανουαρίου 2006, ο οποίος έμεινε στην καιρική ιστορία για τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους που επικράτησαν αλλά και για τις σφοδρές χιονοπτώσεις, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, με το ύψος χιονιού, να ξεπερνάει σε αρκετές περιοχές το 1 μέτρο!!! Στα προάστια του Παπάγου και του Χολαργού, ο χιονιάς αυτός ξεκίνησε την 24η Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την 26 Ιανουαρίου, με το ύψος χιονιού στην πόλη να φτάνει τους 30 πόντους.


Σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο καιρός, σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις μέρες εκείνες καθώς έχει επικρατήσει η ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία, κυμαίνεται αρκετά κοντά στις κλιματικές τιμές. Το Σαββατοκύριακο που ξεκινάει, θα κυλήσει με "ανοιξιάτικες" συνθήκες, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, οι άνεμοι τα είναι εξασθενημένοι και η θερμοκρασία, έπειτα από μία ψυχρή βραδιά, απόψε, θα σημειώσει αισθητή άνοδο και, τα μεσημέρια θα προσεγγίσει τους 15°C. Αραιές νεφώσεις, θα "χρωματίσουν" από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, τον Αττικό ουρανό. Την Κυριακή, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ολοένα και περισσότερο και υπάρχει μικρό ενδεχόμενο βροχής, από το απόγευμα.

Την Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με κύρια χαρακτηριστικά τις παροδικές βροχές, τους, κατά διαστήματα, ενισχυμένους ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Η μεταβολή αυτή θα είναι σύντομη καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται επαναφορά σε "ανοιξιάτικες" συνθήκες με αρκετή ηλιοφάνεια, διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα και άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, είναι αρκετά πιθανό να συντελεστεί μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την, κατά διαστήματα πυκνή, συννεφιά, το ενδεχόμενο παροδικών βροχών και την πτώση της θερμοκρασίας. Οι τελευταίες ημέρες του μήνα, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα, θα κυλήσουν με άστατο καιρό, παροδικές βροχές και θερμοκρασίες κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές.
Αυξημένο ενδεχόμενο για ουσιαστική μεταβολή του καιρού, με χαρακτηριστικά ψυχρής εισβολής, υπάρχει για τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου και, προσωπικά, θεωρώ κατά τις πρώτες εβδομάδες του επόμενου μήνα, ο "λευκός επισκέπτης" να επισκεφτεί την πόλη μας. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς για προγνώσεις και περισσότερες λεπτομέρειες...

Καλό Σαββατοκύριακο

Γεώργιος Παπακωστόπουλος


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.