Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:21

Χρήστος Πετράκης ο "Αντιδήμαρχος παρά τω Δημάρχω"


 

Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων μηνών, τον Χρήστο Πετράκη, που με τη διακοπή της θέρμανσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, έλαμψε στη δημοσιότητα, όρισε από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου Αντιδήμαρχο Παπάγου Χολαργού ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος με απόφαση του.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πετράκης κατέθεσε την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της σχολικής κοινότητας για την κακή διαχείριση από μεριάς του, αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς του Φυσικού Αερίου που οδήγησαν στο σφράγισμα των παροχών στα Δημοτικά Σχολεία.

Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος επιδεικνύοντας ουσιαστικά και δημόσια τη στενή σχέση που διατηρεί με τον κ. Πετράκη όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του τονίζοντας ότι "μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργήσει η αποχώρηση του Προέδρου στα σχολεία", υποδηλώνοντας ότι δύσκολα θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει κάποιος, αλλά λίγες μέρες μετά τον όρισε Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, αρμοδιότητες που του είχε ήδη μεταβιβάσει ως εντεταλμένος σύμβουλος. Ένας ρόλος που στη συνέχεια προβλέπεται πιθανώς να αναλαμβάνει και τις Προεδρίες τόσο του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, όσο και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ο κ. Πετράκης έχει ορισθεί από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρος της συγκεκριμένης Σχολικής Επιτροπής από την πρώτη μέρα της πρώτης θητείας του, ανανεώνοντας μάλιστα και από τον Οκτώβριο του 2019 τη θέση του που από τότε είναι και έμμισθη, αφού η Σχολική Επιτροπή ξεπέρασε το κεφάλαιο διαχείρισης των 300.000 ευρώ.

Έχει ψηφιστεί ακόμη, μετά από πρόταση του Δημάρχου, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ, τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού εκπροσωπώντας το Δήμο Παπάγου Χολαργού και αναπληρωματικό μέλος στην ΚΕΔΕ.

Με λίγα λόγια, όπου δεν μπορεί να παραβρίσκεται ο Δήμαρχος είναι ... πανταχού παρών το alter ego του!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.