Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 09:08

Αποχώρησαν οι γονείς από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού


 

Η βόμβα με τα σχολεία τελικά έσκασε στα χέρια του Δημάρχου, στην ταραχώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, αφού οι γονείς που είχαν συγκεντρωθεί γεμίζοντας την αίθουσα, αγανακτισμένοι από την άσχημη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν, αποχώρησαν καταγγέλλοντας τους όρους της συζήτησης. Μαζί αποχώρησαν και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ. 

Μάταια ο Δήμαρχος προσπάθησε να τους μεταπείσει να παραμείνουν. Η συζήτηση πάνω στα εφτά ζητήματα (λειτουργία σχολικών επιτροπών και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, επισκευές-συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, καθαριότητα-τραπεζοκομία, ασφάλεια, πρόσβαση-διέλευση), που είχε θέσει με εισηγήσεις της η Ένωση Συλλόγων Γονέων αναβλήθηκε τελικά για μία επόμενη χωρίς να προσδιορίσει η δημοτική αρχή το πότε, αφού όπως επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Έτσι, άλλη μια απόπειρα να επικοινωνήσουν οι γονείς με το Δήμο έπεσε στο κενό. Όπως έπεσε στο κενό και η δημόσια συζήτηση για όλα τα χρονίζοντα, άλυτα θέματα που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες της πόλης.

Κι όλα αυτά την ώρα που η καθημερινότητα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Παπάγου και του Χολαργού είναι μάλλον δυσάρεστη, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει σε ρεπορτάζ το myxolargos/mypapagos.gr.

Κι αναρωτιέται κάποιος, το γεγονός ότι η συζήτηση τελικά δεν άνοιξε σε τί και ποιόν εξυπηρετεί; Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, όχι τα παιδιά!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.