Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τετραώροφο κτίσμα κληρονόμησε ο Δήμος

on .

Kyrineias

Με την παρακάτω ανακοίνωση ο Δήμαρχος αναφέρεται στις αξιέπαινες ενέργειες της Αγνής Σκυριανού η οποία απεβίωσε πριν από 5 μήνες και κληροδότησε στο Δήμο τετραώροφο κτίσμα στην οδό Κυρηνείας:

Ενέργειες άξιες επαίνου
Ο Δήμος τιμά τη μνήμη της Αγνής Σκυριανού

Με βαθυτάτη λύπη και συγκίνηση γνωστοποιούμε το θάνατο της συνδημότισσας μας και κατοίκου Παπάγου Αγνής Σκυριανού, η οποία απεβίωσε προ 5μήνου και κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Καλυβίων Αττικής. Η θανούσα Αγνή Σκυριανού, προ 18μηνου, είχε ενημερώσει το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ξύδη ότι, εκτιμώντας τον ίδιο και το τεράστιο έργο που συντελείται στο Δήμο επί δημαρχίας του, επιθυμούσε να κληροδοτήσει στο Δήμο την ιδιοκτησία της (οικόπεδο και τετραώροφο κτίσμα) επί της οδού Κυρηνείας 34 στου Παπάγου.

Υλοποιώντας την επιθυμία της αυτή, η Αγνή Σκυριανού κληροδότησε με τη διαθήκη της την παραπάνω ιδιοκτησία της με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως Οίκος Ευγηρίας στη μνήμη της και στη μνήμη του συζύγου της Αντωνίου. Η διαθήκη της δημοσιεύτηκε ήδη στο Ειρηνοδικείο και, κατόπιν αυτού, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποδεχθεί τη δωρεά, σεβόμενη την επιθυμία της θανούσης. Το κληροδότημα περιλαμβάνει το οικόπεδο επί της οδού Κυρηνείας 34, Παπάγου και την εντός αυτού 4ώροφη οικοδομή (πολυκατοικία), πρόσφατης κατασκευής, συνολικής επιφανείας 450 τ.μ. περίπου.


    Η προσφορά της Αγνής Σκυριανού έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη κοινωνία και δείχνει ότι υπάρχουν στην εποχή που ζούμε ακόμη άνθρωποι που εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο που συντελείται στους Δήμους και ιδιαίτερα στο κοινωνικό τομέα

.
    Η μνήμη της Αγνής Σκυριανού θα τιμάται πάντα από τη Δημοτική Αρχή. Είναι όμως βέβαιο ότι θα τιμάται και από όλους τους κατοίκους και δημότες της πόλης μας διότι, με τη μεγάλη της δωρεά, θα δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική δομή, επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας.

Φωτογραφία: papagou-politeia.gr