Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μια ποδηλατάδα για τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου

on .

panselinosakropolifin

Σήμερα την Κυριακή στις 19:00 οι Ποδηλάτες Παπάγου-Χολαργού συνδυάζουν την καθιερωμένη ποδηλατοπορεία τους με μια βόλτα στην Ακρόπολη για να απολαύσουν την μεγαλύτερη Πανσέληνο της χρονιάς. Η βόλτα είναι για όλους, θα πάνε και θα επιστρέψουν οργανωμένα και με ασφάλεια από δρόμους μειωμένης κίνησης.  Ραντεβού όπως πάντα στην Ομπρέλα Παπάγου.

"Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013! Το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο και τεράστιο! Την Κυριακή 23 Ιουνίου η Σελήνη θα φτάσει στην πλήρη φάση της ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο προς τη γη, σε απόσταση 356.990 χιλιομέτρων. Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε την πιο μεγάλη Σελήνη για το 2013!

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται περίγειο και θα σημειωθεί ξανά στις 10 Αυγούστου του 2014, όπου το φεγγάρι θα απέχει από τη Γη 356.986 χιλιόμετρα, δηλαδή 5 χιλιόμετρα πιο κοντά.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη μέρα του έτους, το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο «σηματοδοτεί» και επίσημα το καλοκαίρι!

Όσοι θέλετε πάντως να απολαύσετε το μαγευτικό φαινόμενο με το ταίρι ή την παρέα σας μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω μέρη με απίστευτη θέα:

Ακρόπολη

Δικαστικά (Μαραθώνας)

Λόφος του Φιλοπάππου

Λυκαβηττός (μπορεί να πετύχετε και συναυλία αν είστε τυχεροί)

Τουρκοβούνια

Μια από τις δεκάδες υπέροχες παραλίες, που διαθέτει η χώρα μας."