Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού-Παπάγου για την ΕΡΤ

on .

ertkosmos2

Ανακοίνωση για την ΕΡΤ εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού Παπάγου καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση (συνάντηση στο μετρό Χολαργού 10 π.μ.):

•    Ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού-Παπάγου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει σε μία νύχτα την ΕΡΤ, με την κατάπτυστη μεθόδευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους
•    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων φορέων που καταργούνται και τους καλούμε να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν αγωνιστικά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
•    Τώρα τελείωσαν τα περιθώρια αυταπατών, γι’ αυτούς που, αντί να οργανώνουν τον αγώνα,  αναρωτιόνταν ακόμα αν η κυβέρνηση «θα απολύσει μόνιμους υπαλλήλους», «αν της το ζήτησε η τρόικα», αν θα γλιτώσουν γιατί η δημόσια υπηρεσία που εργάζονται επιτελεί «ξεχωριστό ανεκτίμητο έργο». Που μας μάλωναν γιατί, τάχα, δεν είχαμε το δικαίωμα, όσοι «τα λέγαμε», να «διαβάζουμε» τις προθέσεις των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, είμαστε υπερβολικοί, «αντιευρωπαϊκοί», «κομματικοί», με «ξύλινη» γλώσσα.
•    Με την απόφασή της δε η «δημοκρατική» τρικομματική κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες, γράφοντας τις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα παλαιότερα των υποδημάτων της, μας ξεκαθάρισε πως τα συντάγματα και οι αστικοί δημοκρατικοί θεσμοί έχουν αξία και ισχύουν σαν συμφωνίες, όταν υπάρχουν λαϊκές οργανωμένες δυνάμεις που ανυποχώρητα διεκδικούν τα συμφέροντά τους. Δεν χαρίζονται καλόκαρδα από τα ληστρικά αφεντικά του μόχθου μας και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Γι’ αυτό αποφάσισαν να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο και οι καταργήσεις– συγχωνεύσεις και οι απολύσεις να γίνονται με υπουργικές αποφάσεις!
•    H συγκυβέρνηση και η τρόικα με απόλυτη συνέπεια εφαρμόζουν τους συμφωνημένους μεταξύ τους στόχους, για κατάργηση κάθε κοινωνικής λειτουργίας, τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα Συμβολικά σ’ αυτό το πλάνο διάλεξαν να αρχίσουν με την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
•    Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, πριν μάς οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων και απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
•    Κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή. Να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης-τρόικας-επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.
•    Τα εφιαλτικά σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη δική τους κρίση.

Όλοι και όλες στον αγώνα! Όλοι στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Παρασκευής στις 10.30 π.μ. (Συνάντηση στο μετρό Χολαργού 10 π.μ. )

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Χολαργός  12 Ιούνη 2013