Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Παρουσίασαν τις δημιουργίες τους οι μαθητές

on .

IMG 6517

Με μαθητόκοσμο γέμισε το αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης το Σάββατο 27 Απριλίου καθώς εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Κινηματογράφου Φωτοαφήγησης – Animation για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων.

Σε αυτή τη δράση που ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, το 1ο Λύκειο Παπάγου και το 1ο Λύκειο Χολαργού με μία κινηματογραφική ταινία, τρεις φωτοαφηγήσεις, δύο animation και οκτώ βίντεο.

Σκοπός της δράσης είναι η καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Φωτοαφήγησης – Animation και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει θεσμός της Ένωσης Γονέων και να προσελκύει / προκαλεί τους μαθητές να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στο συγκεκριμένο χώρο της Τέχνης, παρέχοντάς τους συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη, όπου απαιτείται. (Η αντίστοιχη εκδήλωση για την Πρωτοβάθμια θα γίνει στις 19 Μαΐου). Γι αυτό το λόγο με το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες, μιας και η ουσία της δράσης είναι η ευγενής άμιλλα των παιδιών μεταξύ τους, καθώς και η αλληλοσυμπλήρωσή τους πάνω στα έργα τους.  Όλα τα έργα ήταν αξιοθαύμαστα και εκφράζανε την καθαρότητα του βλέμματος ενός εφήβου σε ότι παρουσίαζε. Μας φώτισαν και μας έδωσαν μεγάλη χαρά με τη δημιουργία τους. Στόχος της Ένωσης για το νέο εκπαιδευτικό έτος είναι η δημιουργία περισσότερων έργων και η συμμετοχή όλων των σχολείων του Δήμου μας.

Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση βρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Βάνα Ρετσινιά καθώς και επαγγελματίες κινηματογραφιστές-γονείς οι οποίοι συμβούλεψαν τους μαθητές για τα έργα τους. Γ