Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τo ΙΚΑ Χολαργού

on .

laikisyspeirosilogonewmyxol

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

 

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΟΠΥΥ.

Η πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των Δημάρχων-δημοτικών παρατάξεων του καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου, οδηγεί σε μαζικής εξόντωση του λαού μας και στον τομέα της υγείας - πρόνοιας.

Η συγκυβέρνηση προχωράει σε συγχωνεύσεις σε ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, μεγαλώνοντας την ταλαιπωρία της λαϊκής οικογένειας. Δεν διεκδικούμε μόνο να μείνει το ΙΚΑ στο Χολαργό, για να μην ταλαιπωρούμαστε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Πλήρη δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλο το λαό. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου. Κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Άμεση καταβολή των χρημάτων στους συνταξιούχους για την αγορά φαρμάκων που δεν έχουν αποδοθεί. Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ. Αποκατάσταση των συντάξεων και των δώρων.

Η Δημοτική αρχή στηρίζοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης, του Ευρωμονόδρομου και του ΔΝΤ, για τα μάτια του κόσμου, έστειλε μια τυπική επιστολή στο Υπουργείο συμβουλεύοντας το πώς θα συνεχίσει να μειώνει τις δαπάνες υγείας και αλλά να εξαιρεθεί το ΙΚΑ Χολαργού. Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των «συγχωνεύσεων», των απολύσεων, της πολιτικής φτωχοποίησης και εξόντωσης της λαϊκής οικογένειας, αλλά στα λόγια ζητά εξαιρέσεις για να μπορεί κάτι να πει στους δημότες. Είναι μαζί τους, όχι μαζί μας.

Με αυτή τη λογική συμπαρατάχθηκαν αγκαλιά με το Δήμαρχο και οι παρατάξεις ΝΔ(ΞΥΔΗ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ) - ΠΑΣΟΚ(ΝΙΚΑΚΗ,ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ) - ΔΗΜΑΡ(ΠΟΛΥΚΑΛΑ) - ΣΥΡΙΖΑ(ΖΗΚΑΣ), συνυπέγραψαν επιστολή «διαμαρτυρίας» προς τους σφαγείς της υγείας, υπουργό Βρούτση, διοικητή Σπυρόπουλο και καλούσαν σε υπογραφές προς τον πρωθυπουργό για να μας «λυπηθεί» και να μας «εξαιρέσει».

Αποδέχονται τη μείωση του «κόστους» της υγείας, αποδέχονται την επιχειρηματική δράση των ομίλων στην υγεία (προμήθειες, εξεταστικά κέντρα κλπ) άρα υγεία-εμπόρευμα, αποδέχονται το τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών σε χρηματιστήρια και τραπεζικά προϊόντα, απομονώνουν το θέμα της συγχώνευσης του ΙΚΑ από την συνολική πολιτική σφαγής της υγείας, κατακερματίζουν τον αγώνα σε επιμέρους όπως κάνουν στους εργασιακούς χώρους όταν η επίθεση είναι συνολική και τέτοια απάντηση θέλει.

Πουλάνε όλοι τους αυταπάτες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κουβέντα για την πολιτική της ΕΕ και την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων στην οικονομία και την υγεία που πρέπει να ανατραπούν για να δει ο λαός «φως». Αγώνας θυτών και θυμάτων αγκαλιά, χωρίς να στοχεύει την αιτία, την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων, άσφαιρα πυρά για να αποκοιμίζετε ο λαός.

Καμία σοβαρή πρωτοβουλία πραγματικής πίεσης προς την κυβέρνηση, καμία προσπάθεια κινητοποίησης των κατοίκων ενάντια στην πολιτική εξόντωσης στην υγεία, και συνολικά στη ζωή του λαού. Με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα.

            Για αυτό από την πρώτη στιγμή η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατήγγειλε όχι μόνο την ουσιαστικά άσφαιρη και υποκριτική προσπάθεια του δημοτικού συμβουλίου να μείνει το ΙΚΑ στο Χολαργό, για τα μάτια του κόσμου, αλλά και την συνενοχή των κομμάτων και των παρατάξεων του μνημονιακού καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου.

            Η κατάργηση του ΙΚΑ Χολαργού επιβεβαιώνει τη στάση μας.

Η ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής, απαιτεί από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, ένταση της πάλης ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική στοχεύοντας την αιτία της, την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και των διεθνών συμμάχων της, την ΕΕ. Για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και του πλούτου.