Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τι λέει ο δήμαρχος για το κλείσιμο του ΙΚΑ

on .

dimarxos13newmyxol

Με επιστολές του προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Βασίλης Ξύδης διαμαρτύρεται έντονα για την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ αλλά και την αθέτηση της υπόσχεσης για εξάμηνη παράταση ζητώντας παράλληλα να ξεκινήσει η ζητηθείσα διαβούλευση. Παρακάτω οι σημερινές επιστολές:

Κύριε Υπουργέ,

 

               Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα, ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού την 13η Μαΐου 2013, δηλαδή πριν την εκπνοή του εξαμήνου, παρά την υπόσχεση που μας είχατε δώσει κατά τη συνάντηση μας την 12η Φεβρουαρίου 2013.

             Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το εν λόγω γεγονός που αντιτίθεται στα συμφωνηθέντα και υπεσχημένα κατά την συνάντηση μας αυτή. Είχαμε ζητήσει εγγράφως, με δύο επιστολές μας (στις 13-3-2013 και 2-4-2013), προς το Διοικητή του ΙΚΑ να γίνει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε να παραμείνει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Χολαργό. Ο Διοικητής του ΙΚΑ αγνοώντας το αίτημα μας, όλως αιφνιδίως, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού.

             Η τοπική κοινωνία της πόλης μας καθώς και όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής του ΙΚΑ Χολαργού και είναι αγανακτισμένοι που βλέπουν ότι δεν τηρούνται οι υποσχέσεις σας.

             Ζητούμε να παρέμβετε άμεσα και να δώσετε εντολή για τη παραμονή του ΙΚΑ και πέρα της 13ης Μαΐου ε.ε. και να ξεκινήσει ταυτόχρονα και η ζητηθείσα διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων.

             Ευελπιστούμε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα μας για διαβούλευση, πριν τη λήψη οριστικής απόφασης για το ΙΚΑ Χολαργού.

 

Κύριε Διοικητά,

               Διαμαρτυρόμαστε εντόνως διότι παρόλο που σας είχαμε ζητήσει με δύο επιστολές μας (υπ’ αριθμ. πρωτ. ΙΚΑ 919/14-3-2013 και 1178/2-4-2013) να προκαλέσετε διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, προκειμένου να μείνει το Υποκατάστημα ΙΚΑ στο Χολαργό, λάβαμε γνώση ότι αποφασίσατε την αναστολή λειτουργίας αυτού στις 13 Μαΐου 2013.

               Σας υπενθυμίζω ότι ο Υπουργός Εργασίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης στη συνάντηση μας τη 12η Φεβρουαρίου ε.ε. είχε υποσχεθεί εξάμηνη παράταση λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού και έναρξη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την παραμονή του στο Χολαργό.

               Παρόλα αυτά αποφασίσατε αιφνιδίως την οριστική αναστολή λειτουργίας του εν λόγω Υποκαταστήματος, αγνοώντας τις δεσμεύσεις του εποπτεύοντος Υπουργού σας αλλά και τις εκκλήσεις του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού για έναρξη διαλόγου για το θέμα αυτό.

               Μετά από όλα αυτά ζητούμε να αρθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού που έχει αποφασισθεί για τις 13 Μαΐου ε.ε. και να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων για την παραμονή του ΙΚΑ στο Χολαργό.

               Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε έκθετος απέναντι στη τοπική κοινωνία του Παπάγου και του Χολαργού, η οποία μαζί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, έχει ταχθεί σύσσωμη υπέρ της παραμονής του ΙΚΑ Χολαργού και αγανακτά όταν βλέπει να μην υλοποιούνται οι υποσχέσεις που δόθηκαν.