Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Νικολάου-Ξύδης για τη δικαστική απόφαση

on .

ksydisnikolaoufinal

Δελτία τύπου εξέδωσαν Νικολάου-Ξύδης αναφορικά με τη δικαστική απόφαση: 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΞΥΔΗ ΕΝΟΧΟΣ ΩΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ – ΑΘΩΟΣ ΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ

Mετά  από μία ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκησε τρείς συνεδριάσεις, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα, ότι τα όσα ισχυρίσθηκε σε βάρος μου ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου, Βασίλειος Ξύδης, αναφορικά με την υπόθεση της «διαθήκης Καρύδη», κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Χολαργού-Παπάγου, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2011 και τα οποία εν συνεχεία, δημοσιεύθηκαν στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο, έγιναν με σκοπό εξύβρισής μου.

Ωστόσο, ο κ. Ξύδης έχαιρε των ευεργετικών διατάξεων του Ν.4043/2012, με τον οποίο, τίθενται στο αρχείο υποθέσεις για ορισμένα πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της εξύβρισης. Για τον λόγο αυτό, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και δεν επιβλήθηκε ποινή στον κ. Ξύδη για το αδίκημα της εξύβρισης, το οποίο, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο, τέλεσε σε βάρος μου.

Με λίγα λόγια το δικαστήριο δεν αθώωσε τον Β.Ξύδη. Ο κ. Ξύδης, και με απόφαση δικαστηρίου, είναι υβριστής μου.

Με τιμή,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τ. Δήμαρχος Χολαργού

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών

Και η απάντηση του Β. Ξύδη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αναφερόμενοι στο με ημερομηνία 2-4-2013 Δελτίο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού του κ. Δημήτρη Νικολάου με τίτλο “ Η Αλήθεια για τη Δίκη Ξύδη, ένοχος ως υβριστής-αθώος ως συκοφάντης” δηλώνουμε ότι αυτό είναι ανακριβές, ψευδές και παραπλανητικό.

Ο κ. Δημήτρης Νικολάου είχε μηνύσει το  νυν Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού για όσα ανάφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μαρτίου 2011 σχετικά με την υπόθεση της διαθήκης της απωβιωσάσης Δήμητρας Καρύδη, ισχυριζόμενος ότι ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ξύδης υπέπεσε στο αδίκημα της συκοφαντικής του δυσφήμισης δια του Τύπου.

Η αλήθεια είναι ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε ομόφωνα το Δήμαρχο Βασίλη Ξύδη αθώο, τόσο της κατηγορίας της συκοφαντικής δυσφήμισης όσο και της κατηγορίας της απλής δυσφήμησης. Αθώα επίσης κήρυξε και την τέως Αντιδήμαρχο κ. Αγγελική Κούτρα.

Όσον αφορά στην εξύβριση, το Δικαστήριο δεν εξέτασε καν την ουσία διότι έχει παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής και, επομένως, δεν υπήρχε λόγος να εξεταστεί η τυχόν διάπραξη αυτού του αδικήματος.

Εάν ο ηττηθείς στο δικαστήριο τέως Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημήτρης Νικολάου αισθάνεται ψυχική ανακούφιση να εκλαμβάνει την παραπάνω απόφαση περί παραγραφής ως καταδίκη, είναι δικό του θέμα και δεν αφορά το Δήμαρχο Βασίλη Ξύδη, όπως δεν αφορά και τους Δημότες του Δήμου Παπάγου –Χολαργού.

Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης