Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συνεχίζεται η κόντρα με τους εθελοντές δασοπροστασίας

on .

dasopirosvestes_nea

Την απάντησή τους στην επιστολή διαμαρτυρίας εθελοντών δασοπροστασίας που δημοσίευσε η εφημερίδα Ανεξάρτητος Παρατηρητής έδωσαν ο Βαγγέλης Στογιάννης και εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ. Παρακάτω οι σχετικές επιστολές:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση περί υπονόμευσης της συνέλευσης των εθελοντών που υπογράφεται από τους εθελοντές Ευστράτιο Παλαιολόγο και Ιωάννη Δρέ, όπως αυτή αναρτήθηκε σήμερα στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή», πρέπει να αναφερθούν τα ακόλουθα:

1.    Η απόφαση της διαγραφής του κ.Χατζηεμμανουήλ, λήφθηκε ομόφωνα από την τριμελή επιτροπή της ΔΑΠΑΧΟ στην οποία μετέχω, για τους λόγους που αναφέρονται στην σχετική Ανακοίνωση της επιτροπής επαρκέστατα αιτιολογημένοι.
2.    Την ανάρτηση της απάντησης του κ.Χατζηεμμανουήλ (η οποία δεν χρήζει σχολιασμού) ακολούθησε ανάρτηση ανυπόγραφης πρόσκλησης για έκτακτη συνάντηση των εθελοντών προκειμένου να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις. Η πρόσκληση αφορούσε τις εθελοντικές ομάδες Παπάγου-Χολαργού χωρίς την συμμετοχή της τριμελούς επιτροπής.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω και προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνω τα εξής:

Στον Δήμο δεν λειτουργούν δύο εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας αλλά μία με την επωνυμία ΔΑΠΑΧΟ.

Μέχρι την αναδιοργάνωση της η ομάδα συγκαλείται από την τριμελή επιτροπή και μόνον για λόγους εκπαίδευσης ή εξορθολογισμού της λειτουργίας και του συντονισμού της.

Οι εθελοντές αυτής της ομάδας υπερβαίνουν τους 70 με βάση τις αιτήσεις συμμετοχής που έχουν κατατεθεί σε αυτήν.

Ουδείς απαγόρευσε επ’ απειλή διαγραφής την συμμετοχή οποιουδήποτε σε οτιδήποτε.

Την ομάδα δεν αφορούν κατ’ουδένα τρόπο πινακίδες περιορισμού πρόσβασης σε δημοτικούς χώρους αναρτημένες από τον Δήμο, στους οποίους ούτως ή άλλως της παρεμποδίζεται παράτυπα η πρόσβαση. (αιτία διαγραφής Χατζηεμμανουήλ)

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ελάχιστα εθελοντές της πρώην ΕΥΔΑΔΗΧ

Σε ότι αφορά τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΠΑΧΟ, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών δηλώνω πως κατανοώ τόσο την ταραχή του κ.Χατζηεμμανουήλ όσο και την κακή ενημέρωση των καταγγελόντων, συνεπώς η καταγγελία τους δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού από εμένα ή την ομάδα.

Βαγγέλης Στογιάννης

Επιστολή διάψευσης σχετικά με την ανακοίνωση «κάποιων» εθελοντών της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ:

Γεμάτοι απορία και αγανάκτηση διαβάσαμε την ανακοίνωση των εθελοντών της πρώην ΕΥΔΑΔΗΧ σχετικά με την συνάντηση την οποία οργάνωσαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Μέσα στην ανακοίνωση αυτή διαβάσαμε με λύπη μας την αναφορά των ονομάτων μας ως συνδιοργανωτών της εν λόγω συνάντησης.
Θα θέλαμε με τον πιο έντονο τρόπο να διαψεύσουμε την οποιαδήποτε ανάμειξη μας στην οργάνωση της συνάντησης αυτής.
Τονίζουμε ότι, όλοι εμείς εργαζόμαστε όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, στηρίζοντας την προσπάθεια της εθελοντικής μας ομάδας ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., να ανασυγκροτηθεί έγκαιρα εν όψει της νέας αντιπυρικής, χωρίς ιδιοτέλειες και παρασκηνιακές δραστηριότητες

Οι εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

Γεωργιόπουλος Ηλίας
Χριστοδουλόπουλος Ιωάννης
Χριστοδουλόπουλος Ευστάθιος
Χριστοδουλοπούλου Βούλα