Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συγχαρητήρια δημάρχου για το έργο του Συλλόγου "Ο Υμηττός"

on .

polidoras-ksidis

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Υμηττός» Αντώνη Πολύδωρα έστειλε ο δήμαρχος:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Με χαρά έλαβα την από 12 Μαρτίου 2013 επιστολή σας με την οποία αναφέρεστε στο πολυσχιδές έργο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χολαργού “O Υμηττός”.

Η καταγραφή των τόσων πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου σας, που περιληπτικώς μνημονεύετε στην επιστολή σας, δίδει την εικόνα ενός ενεργού και λίαν ευαισθητοποιημένου σωματείου, ενός σωματείου, του οποίου σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για το περιβάλλον και το πολιτισμό και η ανάπτυξη της πόλης.

Η πολυδιάστατη δραστηριότητα του Συλλόγου σας, η οποία αγγίζει όλους τους τομείς της καθημερινότητας αλλά και πιο ειδικούς, δεν μπορεί παρά να κερδίζει το σεβασμό και τον έπαινο όλων μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Σύλλογος σας απολαμβάνει την στήριξη και την αναγνώριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μας.

Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ σε δύο τομείς δραστηριοτήτων του Συλλόγου σας, που πιστεύω ότι έχουν συνδεθεί ιδιαίτερα με την πολυετή παρουσία του στα τοπικά πράγματα. Ο ένας τομέας είναι εκείνος της απόδοσης της ωφελουμένης τιμής προς τους ήρωες και τις προσωπικότητες της Ιστορίας. Η τοποθέτηση πέντε (5) προτομών με φροντίδα και δαπάνη του Συλλόγου σας, σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να σας ευχαριστήσουμε και να σας επαινέσουμε. Το έργο αυτό του Συλλόγου δεν είναι μόνο τοπικό, αλλά είναι και εθνικό. Τα αγάλματα και οι προτομές δεν είναι κάποιου είδους στολίδια για τους δρόμους και τις πλατείες. Είναι η ζώσα ιστορία που ευαισθητοποιεί όλους μας και κάνει όλους να θυμούνται την ιστορία, γιατί το παρελθόν είναι αυτό που φωτίζει το μέλλον.

Ο δεύτερος τομέας είναι εκείνος του πρασίνου και της διαφύλαξης του πολυτιμότερου θησαυρού της πόλης μας, του Υμηττού. Ο αγώνας που έχετε δώσει είναι γνωστός και πέρα από τα όρια της πόλης μας. Για δεκαετίες αγωνίζεστε, συνεργαζόμενος πολλές φορές με το Δήμο μας, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τον Υμηττό μας, είτε είναι δημόσιος φορέας είτε ιδιώτης. Δεν φοβηθήκατε τίποτα μπροστά στο κοινό καλό που είναι η διάσωση του δάσους του Υμηττού. Χάρη σε εσάς και στην πολυετή προσπάθεια σας για ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα του Υμηττού, έχουμε σώσει το βουνό μας. Θα πρέπει όμως να εξάρουμε το σημαντικό ρόλο που είχε για τη προστασία του Υμηττού και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε αυτόν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής κ. Βύρων Πολύδωρας. Και οι κάτοικοι της πόλης μας γνωρίζοντας το μεγάλο του έργο τον τιμούν επί πολλά χρόνια με την ψήφο τους.

Κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επαινέσω εσάς και το Σύλλογο “O Υμηττός” για το έργο  που προσφέρετε για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Και ως Δήμαρχος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των κατοίκων, να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχατε με τους Δήμους Χολαργού και Παπάγου παλαιότερα και συνεχίζετε να έχετε και τώρα με τον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, το έργο του οποίου συνδράμετε ενεργά και αποτελεσματικά και να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε αυτό το έργο και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Με εκτίμηση

Βασίλειος Μ. Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Υποναύαρχος Π.Ν. εα

Φωτογραφία: Ανεξάρτητος Παρατηρητής