Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ζητούν στοιχεία για τη λειτουργία του ΔΟΚΜΕΠΑ

on .

laikisyspeirosi

Την έγγραφη απάντηση της διοίκησης του ΔΟΚΜΕΠΑ αιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού για τα στοιχεία λειτουργίας του. Παρακάτω η επιστολή:

Προς,    ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Πρόεδρο και μέλη ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ, 13-3-2013.

Αιτούμαστε την έγγραφη απάντησή σας, για τα στοιχεία λειτουργίας του ΔΟΚΜΕΠΑ.

1.) Να μας προσκομισθούν οι κανονισμοί λειτουργίας και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ΟΕΥ (Σταθμών, ΚΑΠΗ, πολυιατρείων κλπ) ή ότι σχετικό υπάρχει που ρυθμίζει τη λειτουργία του ΔΟΚΜΕΠΑ.

2.) Ο ισολογισμός ετήσιας λειτουργία τους για το 2010, 2011 και 2012 και αντίστοιχα η ετήσια κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο για αυτήν την αρμοδιότητα αν δίνεται χωριστά και από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (για τους σταθμούς)  ή άλλη πηγή χρηματοδότησης.

3.) Ο κατάλογος των οργανικών θέσεων και αν μειώθηκαν από το 2009.

4.) Συγκεκριμένα για τους παιδικούς σταθμούς :

α) Τον αριθμό των βρεφών και νηπίων που δύναται να φιλοξενήσουν, βάση του διαθέσιμου χώρου τους και των προδιαγραφών τους (για κάθε σταθμό χωριστά) και πόσα φιλοξενούν σήμερα.

β) Αν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα μη επάρκειας της υλικοτεχνικής τους υποδομής και αναλωσίμων και πως αντιμετωπίστηκαν, ποια η επιπλέον οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από τους γονείς το 2012 και 2013 ; Πόσες περιπτώσεις στην τρέχουσα περίοδο αιτήθηκαν απαλλαγή από τα τροφεία και πόσες ικανοποιήσατε ;

γ) Αν τηρούνται οι όροι ασφάλειας και υγιεινής που προβλέπονται και αντισεισμικής προστασίας, το έτος δόμησης των κτιρίων που χρησιμοποιούνται και τι έχετε κάνει γι’ αυτό ;

δ) Την ονομαστική κατάσταση με τη μοριοδότηση των φετινών (2012-2013) αιτήσεων (να ξεχωρίζουν τα αποδεκτά παιδιά και τα  απορριπτέα) που κατατέθηκαν στις προθεσμίες που το ΔΣ είχε ορίσει (Μάη-Ιούνη 2012) και την κατάσταση των αιτήσεων μετά την αρχική αυτή προθεσμία μέχρι σήμερα και την μοριοδότηση (ποια απορρίφθηκαν και ποια έγιναν αποδεκτά) καθώς και των παιδιών που διαγράφηκαν και την αιτιολόγηση, με τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ.

ε) Ποιοι χώροι είναι σήμερα δεσμευμένοι και έχουν την δυνατότητα αυτής της χρήσης και σε ποια φάση βρίσκεται η κατασκευή τους. Ποιο το πρόγραμμα και οι ενέργειές σας για την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων για την δημιουργία δημόσιων δωρεάν παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που να καλύπτουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά.

στ) Τι κάνατε για την μη επαρκή επιχορήγηση που είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης, και πώς σκοπεύετε να διεκδικήσετε τα χρήματα που δεν αποδίδονται στο Δήμο για αυτή την αρμοδιότητα ;

ζ) Τι σκοπεύετε να κάνετε για την πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού για την επαρκή κάλυψη των αναγκών και τι για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων κάθε μορφής για να μην συνεχισθεί το φαινόμενο της ομηρίας τους, για την υπεράσπιση του δικαιώματος για πλήρη σταθερή εργασία με δικαιώματα. Θα θέλαμε επίσης την κατάσταση των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή μέσω ΜΚΟ ή άλλων φορέων που εργάζονται για το ΔΟΚΜΕΠΑ και τις ημερομηνίες λήξης των συμβάσεών τους, το αντικείμενο της εργασίας τους στο ΔΟΚΜΕΠΑ.

η) Τι συγκεκριμένα θα κάνετε με δεδομένη από τώρα τη μείωση του προσωπικού των Σταθμών για την επόμενη χρονιά (απαγόρευση προσλήψεων, 20% μείωση συμβασιούχων)  και ίσως και νωρίτερα (εκδίκαση σε λίγες μέρες για τους περίπου 20 εργαζόμενους, που παραμένουν με δικαστική απόφαση και καλύπτουν βασικές ανάγκες) ;

θ) Αν ικανοποιήσατε με βάση και τις προτάσεις μας σε αντίθεση με πρόβλεψη του κανονισμού που υπήρχε και την προκήρυξη των θέσεων που είχατε κάνει, τις δίκαιες ανάγκες των άνεργων γονιών για την ένταξη των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, ή τους αποτρέπατε να κάνουν αιτήσεις όπως γίνονταν παλιότερα. Πόσες αιτήσεις με άνεργο γονιό έγιναν αποδεκτές την τρέχουσα περίοδο. Ποια ήταν τα κριτήρια για αυτήν την κατηγορία ;

5.) Την κατάσταση και τον αριθμό των εγγεγραμμένων ως σήμερα μελών του ΚΑΠΗ και αυτήν της προηγούμενης χρονιάς, αν υπάρχει μείωση ή αύξηση εγγραφών..

6.) Με ποια διαδικασία ορίστηκαν στο ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ οι εκπρόσωποι των γονέων των παιδιών των σταθμών, των εργαζομένων στο ΔΟΚΜΕΠΑ και των μελών του ΚΑΠΗ και αν ποτέ έγιναν οι σχετικές εκλογές των φορέων που εκπροσωπούν, για τον ορισμό τους.

Θέλοντας να βοηθήσουμε, την αξιολογότατη προσπάθεια των εργαζομένων στο ΔΟΚΜΕΠΑ για την κάλυψη βασικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας (αγωγή παιδιού, φροντίδα τρίτης ηλικία, κλπ), παρά την αντιλαϊκή πολιτική που αντιστρατεύεται αυτό το έργο (ελλιπής χρηματοδότηση-χαράτσωμα των γονιών και ηλικιωμένων, εμπορευματοποίηση των πάντων, μείωση προσωπικού, διαθεσιμότητες, απολύσεις, συμβάσεις, μείωσης μισθών, εξαντλητικά ωράρια (από 6ωρο σε 8ωρο) υποβάθμισης του ρόλου του παιδαγωγού και προσπάθεια μετατροπής του σταθμού από φορέα αγωγής σε πάρκινγκ, στεκόμαστε στο πλάι τους σε ότι χρειαστούν.

Αποκτώντας και με αυτή την αίτηση στοιχείων πληρέστερη εικόνα, και ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα , τις αιτίες και τις λύσεις που θα έρθουν μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων.

Ευελπιστούμε για την η απάντησή σας και ελπίζουμε η αίτησή μας να μην έχει την τύχη των προηγούμενων αιτήσεών μας, που δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γ. Ρεμούνδος

Το μέλος του ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ, Π. Χανιά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ :

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤ. ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ.

ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ.

ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ- Επαναφορά του 6ωρου και των μισθών του 2009.

Καμιά απόλυση να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν με άμεσο τρόπο οι αιτήσεις των Δήμων για προσωπικό που σκόπιμα χρονίζουν.