Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

H Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε συγκέντρωση για το Σωτηρία

on .

laikisyspeirosi

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ  

Όχι στη συρρίκνωση του «Σωτηρία»

Όχι στην υποβάθμιση της Υγείας.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 6 Μάρτη στις 9:30 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ απευθύνουν η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου Σωτηρία και η Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.

Ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου "ΣΩΤΗΡΙΑ" καταργεί 5 Πνευμονολογικές κλινικές και συνολικά 13 τμήματα και δεν περιλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Μειώνει τα κρεβάτια από 748 αναπτυγμένα και 1000 στον παλιό Οργανισμό σε 710, αλλά στην πραγματικότητα σε πολύ λιγότερα διότι ισχυρίζονται ότι θα κάνουν τμήματα με 45 κλίνες όταν χώροι υπάρχουν μόνο για 30 έως 35. Μειώνει τις θέσεις εργασίας σε όλες τις κατηγορίες. Ενδεικτικά στον κλάδο εστίασης μένουν 25 άτομα, στον κλάδο καθαριότητας 25 άτομα, όταν μόνο οι τραπεζοκόμες στον προηγούμενο οργανισμό ήταν 75. Στον αέρα βρίσκονται 69 εργαζόμενοι (γιατροί, τραυματιοφορείς, πρακτικοί νοσοκόμοι, διοικητικοί, προσωπικό ασφαλείας, τεχνικοί) ΜΟΝΙΜΟΙ και ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ που οι θέσεις τους μετατρέπονται σε "προσωρινά συνιστώμενες".

Η Επιτροπή αγώνα του νοσοκομείου Σωτηρία και η Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • · Να μην κλείσει καμία κλινική, κανένα τμήμα, καμία δημόσια μονάδα υγείας
  • · Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • · Να συμπεριληφθεί το Κέντρο Υγείας στον οργανισμό του νοσοκομείου και να στελεχωθεί και εξοπλισθεί πλήρως.
  • · Να μην αλλάξει ο ειδικός χαρακτήρας του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών Χολαργού και η Επιτροπή Αγώνα συνταξιούχων Χολαργού του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ κ.λ.π. Χαλανδρίου-Χολαργού-Αγ. παρασκευής-Ψυχικού, καταγγέλλοντας την πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και στον τομέα της υγείας - πρόνοιας που οδηγεί σε μαζικής εξόντωση του λαού μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, στηρίζει τους αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης της Υγείας και την εμπορευματοποίησή της. Καταγγέλλει την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις του καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου ως συνένοχες αυτής της πολιτικής σφαγής του λαού.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό για : Πλήρη δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια υψηλής στάθμης ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλο το λαό. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου. Κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με ένταξη όλου του δυναμικού υγείας στο δημόσιο σύστημα, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές. Άμεση καταβολή των χρημάτων στους συνταξιούχους για την αγορά φαρμάκων που δεν έχουν αποδοθεί. Αύξηση συντάξεων και επαναφορά των δώρων.

Να μην περάσουν οι νέες μειώσεις σε συντάξεις και επικουρικές. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους και υποαπασχολούμενους για όλη την περίοδο ανεργίας και προσμέτρηση του χρόνου αυτού ως συντάξιμου.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.