Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μελετής: Έργα και ημέρες της τ. Προέδρου του ΔΟΠΑΠ

on .

meletisdopapfinal

Ο προιστάμενος διεύθυνσης του ΔΟΠΑΠ Νίκος Μελετής με ανοιχτή επιστολή του αναφέρεται στα "έργα και ημέρες" της τέως Προέδρου του ΔΟΠΑΠ κας Ελένης Ευαγγελοπούλου. Παρακάτω η επιστολή του:                             

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΔΟΠΑΠ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ

Επειδή κατόπιν της 2051/31-12-2012 αναφοράς μου και μέχρι 23/01/2013, η τέως πρόεδρος ΔΣ ΔΟΠΑΠ κ. Ε. Ευαγγελοπούλου, αρνούμενη να πληρώσει την μισθοδοσία των εργαζομένων από 1ης Ιανουαρίου 2013 επικαλούμενη τις κυρώσεις του ΦΕΚ 240Β/2012 και της 145/2013 εγκυκλίου Υπουργού λόγω μη ένταξης του ΔΟΠΑΠ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), αφενός επέρριψε τις σχετικές ευθύνες και όχι μόνο, στο πρόσωπο μου ως Διευθυντή, ξεκινώντας μια πρωτοφανή ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ υπηρεσιακή, προσωπική και πειθαρχική δίωξη μου ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ (!), 2.200 ευρώ τις εποχές της κρίσης, αφετέρου επιχείρησε προφασιζόμενη πως ενήργησε για την προστασία των συμφερόντων του ΔΟΠΑΠ, να ελεγχθούν όσοι υπέγραψαν ή ενεπλάκησαν στην πληρωμή των υπαλλήλων εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, διαβιβάζοντας ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής Μισθοδοσίας (ΧΕΠ) Ιανουαρίου 2013 και ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, στον Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο νομιμότητας , αν και πρώτα είχε φροντίσει να αποποιηθεί η ίδια κάθε ευθύνη μη υπογράφοντας αυτά, οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να εξιστορήσω τα γεγονότα όπως αυτά έγιναν:

 1. Από τις 01/01/2011 οι ΟΤΑ όφειλαν να πληρώνουν την μισθοδοσία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω ΕΑΠ απαγορευομένου ρητά ως παράνομου, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ εκτός ΕΑΠ. Ωστόσο η τέως πρόεδρος ΔΣ μέχρι 31/12/2012 ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την μισθοδοσία του προσωπικού.
 2. Περί τα Χριστούγεννα προχωρήσαμε τα βασικά βήματα ένταξης στη ΕΑΠ, ενώ παράλληλα κάναμε μια σειρά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ με λοιπούς φορείς (ΕΑΠ, Υπουργεία, Δήμο, άλλα Νομικά Πρόσωπα) για να διασφαλίσουμε την ΠΛΗΡΗ νομιμότητα πληρωμής μισθοδοσίας από 01/01/2013 εκτός ΕΑΠ (βλέπε αρχείο ΔΟΠΑΠ).
 3. Στις 31/12/2012 κι επειδή διέβλεπα ότι η πρόεδρος ΔΣ δεν θα υπέγραφε την μισθοδοσία, κατέθεσα την 2051/2012 αναφορά διαμαρτυρίας στην οποία εξέθετα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όσα της είχα ήδη πει προφορικά. Τελικά το ένταλμα μισθοδοσίας Ιανουαρίου 2013 υπεγράφη από τον αναπληρωτή προϊστάμενο Οικονομικού κ. Λ. Βλάχο, όχι όμως από την πρόεδρο.
 4. Αφού λοιπόν κάναμε πρωτοχρονιά χωρίς χρήματα, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ τέως πρόεδρο ΔΣ που είμαι βέβαιος  ότι θα διασκέδασε με την ψυχή της την έλευση του Νέου Χρόνου, στις 7 Ιανουαρίου 2013 κάναμε συγκέντρωση προσωπικού, όπου αιφνιδίως προσήλθαν η κ. Ά. Μ. Τσικρικώνη, αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΟΠΑΠ και ο κ. Ά. Μπελιτσάκος, μέλος ΔΣ τότε, οι οποίοι μας δεσμεύθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να πληρωθούμε.
 5. Στις 08/01/2013 έφτασε στον ΔΟΠΑΠ έγγραφο από το γραφείο Δημάρχου (32/8-1-13), το οποίο ενημέρωνε ότι η πρόεδρος ασθενούσε.
 6. Μετά από λίγο ήρθε η νόμιμη αναπληρώτρια της αντιπρόεδρος ΔΣ κ. Α. Μ. Τσικρικώνη που υπέγραψε τα εντάλματα μισθοδοσίας και μετά από κάποιες τυπικές έγγραφες διαδικασίες (εντολές, αρνήσεις κ. ά: έγγραφα 35 – 36 και 37/8-1-2013) πληρωθήκαμε.
 7. Την επόμενη ημέρα 09/01/2013, ήρθε στον ΔΟΠΑΠ η πρόεδρος ΔΣ και αμέσως ζήτησε τα εντάλματα μισθοδοσίας για να τα στείλει στον Επίτροπο, μαζί με τις εντολές, αρνήσεις κ. ά!
 8. Την Πέμπτη 10/01/2013 τέθηκε υπόψη μας το 60/09-01-2013 έγγραφο προέδρου ΔΣ προς τον Επίτροπο, με το οποίο ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ η πρόεδρος του πήγε η ίδια  4 εντάλματα μισθοδοσίας για έλεγχο νομιμότητας επικαλούμενη το άρθ. 175 παρ. 3 του Ν. 3463/2006. Αργότερα ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ έκανε επίθεση στην υπάλληλο Γραμματείας επειδή μου έδωσε το έγγραφο (!) ενώ με κατηγόρησε ότι παρακινώ το προσωπικό σε παρανομίες, επειδή πήρα το έγγραφο! Θυμίζουμε, μιλάμε για τον Διευθυντή του ΔΟΠΑΠ. Αμέσως ο εκπρόσωπος μας στο ΔΣ συνάδελφος Ανδρέας Γαλανός συγκάλεσε συγκέντρωση προσωπικού για να διαμαρτυρηθούμε στην πρόεδρο ΔΣ και να την ρωτήσουμε τα εξής:

2

(α)  Γιατί παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της ΕΑΠ και το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Χώρας αν και δεν έχουν ενταχθεί στην ΕΑΠ, όχι μόνο πλήρωσαν τις μισθοδοσίες αλλά ούτε καν έστειλαν κάτι στο Επίτροπο (ο ΔΟΚΜΕΠΑ επίσης), ο ΔΟΠΑΠ είναι το μοναδικό ΝΠ που έστειλε εντάλματα μισθοδοσίας ΙΑΝ’ 2013 στον Επίτροπο?

(β) Γιατί παρερμήνεψε ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις διατάξεις του άρθ. 175 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 και πήγε εντάλματα στον Επίτροπο για έλεγχο νομιμότητας αν και ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ??

Θυμίζουμε τις διατάξεις του νόμου: « Αν ο ταμίας αμφισβητεί την νομιμότητα εντάλματος υποβάλλει έγγραφη αναφορά εκθέτοντας τους λόγους της διαφωνίας του. Αν ο Δήμαρχος (πρόεδρος ΔΣ εν προκειμένω) απορρίψει την αναφορά του, το ένταλμα ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ και στέλνεται αμέσως στον Επίτροπο για έλεγχο νομιμότητας κατά απόλυτη προτεραιότητα».  Εν προκειμένω όμως:

 • · Ο  ταμίας του ΔΟΠΑΠ ουδέποτε αμφισβήτησε την νομιμότητα του εντάλματος των μονίμων στις 8/01/2013 όταν αυτό πληρώθηκε, παρά μόνον ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ με την 64/09-01-2013 αναφορά, και μάλιστα ΜΕΤΑ το διαβιβαστικό της προέδρου προς τον Επίτροπο που είχε αριθμό πρωτοκόλλου 60!!!.
 • · Καμία άρνηση από την ταμία δεν έγινε στην εκτελούσα χρέη πρόεδρου, Αντιπρόεδρο.
 • · Η μισθοδοσία των λοιπών πλην μονίμων δεν είχε εκτελεστεί για να σταλούν ΧΕΠ.

(γ) Γιατί ζήτησε από τον Επίτροπο να γνωματεύσει για την αναστολή της μισθοδοσίας?

(δ) Γιατί αν και πήγε όλα τα έγγραφα στον Επίτροπο, ακόμα κι όσα δεν χρειαζόταν, ωστόσο ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ όπως μας είπε (?) να πάει το έγγραφο που δήλωνε ότι ασθενούσε??

(ε) Τέλος, γιατί αν και δήλωσε ασθένεια για να μας διευκολύνει όπως είπε, την αμέσως επόμενη μέρα πήγε εντάλματα στον Επίτροπο, και μάλιστα ΠΑΡΑΤΥΠΑ όπως έδειξα, για να ελεγχθούν ίσως όσοι εμπλέκονται στην πληρωμή και να πάψουμε να πληρωνόμαστε??   

 1. Στα ανωτέρω ερωτήματα μας η τέως πρόεδρος όχι μόνο δεν απάντησε επαρκώς, αλλά κατηγορούσε τον Διευθυντή του ΔΟΠΑΠ για την μη ένταξη μας στην ΕΑΠ και υποτιμούσε χαρακτηριστικά και προσβλητικά όμως την νοημοσύνη 20 και πλέον εργαζόμενων, οικογενειαρχών με τα δικά τους προβλήματα διαβίωσης ο καθένας στις εποχές που ζούμε, και οι οποίοι περίμεναν να την ακούσουν να παραθέτει ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ που εκείνη, ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΥΘΥΝΟΤΑΝ, ωστόσο τους στέρησε την μισθοδοσία τους την οποία έτσι κι αλλιώς ΔΙΕΚΟΨΕ μέχρι 17/01/2013 που ο Επίτροπος έδωσε εντολή να πληρωθούμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όπως και γίνεται από τότε, και διακινδύνευσε κυρώσεις σε όποιους ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ στο προσωπικό.
 2. Επειδή στο παραλήρημα της η τέως πρόεδρος αναφέρθηκε σε ευθύνες που η ίδια έχει για το θέμα (!... πως αλήθεια γίνεται αυτό όταν δεν υπέγραψε πουθενά ή όταν την μέρα που πληρωθήκαμε εκείνη ασθενούσε??) αλλά και στον επερχόμενο διαχειριστικό έλεγχο στον ΔΟΠΑΠ τον οποίον ζήτησε λίγο πριν αποχωρήσει με το 85/11-1-2013 έγγραφο της προκαλώντας την έκπληξη ΚΑΙ του ιδίου του ΔΗΜΑΡΧΟΥ, αφού δεν κοινοποίησε στον Δήμο το έγγραφο αυτό, φοβούμενη, μας είπε, ότι θα κληθεί να λογοδοτήσει, και επειδή έχω γίνει μάρτυρας πολλών ενεργειών της με τις οποίες φρόντισε η ίδια νωρίτερα να «κατοχυρώσει»  την κλήση της ενώπιον της Δικαιοσύνης, της θυμίζω ότι ήδη λογοδότησε μία φορά στην Δικαιοσύνη, και τώρα θα το κάνει  ΚΑΙ στην Κοινή Γνώμη, για τα εξής:

(α) Την ανεπίτρεπτα υβριστική της συμπεριφορά προς το πρόσωπο μου.

(β) Την κατά παράβαση κάθε σχετικού νόμου, ακόμα και του Ποινικού, πειθαρχική δίωξη υπαλλήλων του ΔΟΠΑΠ, που ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ 23/01/2013, τις οποίες έκανε χωρίς απολύτως κανένα πραγματικό υπηρεσιακό έρεισμα παρά μόνον επειδή είχε την προσωρινή σχετική εξουσία την οποία βέβαια ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ εν προκειμένω!

(γ) Τις πολλαπλές παραβάσεις νόμου στα υπηρεσιακά της καθήκοντα  σε σχέση με την διοίκηση προσωπικού (π. χ: παράνομη μη χορήγηση αδειών, παράνομη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη, παράνομη παρακράτηση αποδοχών υπαλλήλου ένα Σ/Κ, παράνομη μη αποστολή στα αρμόδια όργανα ένστασης κατά έκθεσης αξιολόγησης, παράνομη απαγόρευση πρόσβασης στο πρωτόκολλο στον Διευθυντή του ΔΟΠΑΠ κ.λ.π).

(δ) Την πέρα από κάθε δεοντολογία κι όχι μόνο, προσωπική χρήση της ειδικής τουαλέτας των ΑΜΕΑ του Κ/Νεότητας, της οποίας η ίδια κρατούσε τα κλειδιά μη επιτρέποντας σε άλλους την χρήση!!!! Ήταν δε αποκαλυπτική η αντίδραση της όταν ένας ΑΜΕΑ συνάδελφος μου της έκανε προσωπική επίθεση στην συγκέντρωση προσωπικού,

3

χαρακτηρίζοντας την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙ ΌΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ γιαυτό (!), όταν εκείνη κατέβασε το βλέμμα και κλείστηκε στο γραφείο της!!!!!....

(ε) Την παράνομη τοποθέτηση 4 καθαριστών στα γραφεία για διοικητική εργασία, τις ημέρες που ο ΔΟΠΑΠ κυριολεκτικά «βρωμούσε» από την έλλειψη καθαριότητας!!!....

(στ) Την εξοντωτική και προσβλητική της στάση απέναντι μου, ειδικά από τις 31/12/2012, με στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι αν έδειξε εμπάθεια στον συνάδελφο μου κ. Κ. Κρασώνη, τότε αυτά που έκανε σε μένα ειδικά τις τελευταίες 20 μέρες, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΝ:

 • · Έγγραφο της 2052/31-12-2012 με προσβλητικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
 • ·
 • · Πειθαρχική μου δίωξη και τιμωρία 121/18-1-2013, 15 ΗΜΕΡΩΝ (700 ευρώ), τις εποχές που ζούμε, επειδή δεν πληρώθηκαν έγκαιρα οι επιμορφωτές του ΔΟΠΑΠ μέχρι 31/12/2012, ευθύνη δηλαδή άλλων αφού εγώ όχι μόνο ΕΙΧΑ ΑΔΕΙΑ έτσι κι αλλιώς από τις 21/12/2012 μέχρι 07/01/2013, αλλά είχα ειδικά μεριμνήσει και ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως τους αναπληρωτές μου ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ για το θέμα!!.
 • · Έγγραφο της 88/14-1-2013 με το οποίο ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ σε ευθύνες μη νομίμων δαπανών στον πρώην ΔΑΟΧ όταν ήταν η ίδια πρόεδρος ΔΣ, τις οποίες δαπάνες αποδείχθηκε ότι τις ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αφού τις είχε συνυπογράψει!
 • · Έγγραφα της 111/17-1-2013 και 83/11-1-2013 με τα οποία με πρόσβαλλε και προσπάθησε να με υποχρεώσει να ασκήσω πειθαρχική δίωξη στον Κ. Κρασώνη, επειδή δεν εκτέλεσε μια εργασία μια συγκεκριμένη μέρα που εκείνος απεργούσε!
 • · Πειθαρχική ποινή στον υπάλληλο Λουκά Βλάχο, καταλογίζοντας μου τις ευθύνες!
 • · Τονίζεται ότι στις πειθαρχικές της ποινές κάνει λόγο για τον χαρακτήρα μου, σαν δηλαδή να είχε ποτέ δικαίωμα ή έστω το απαιτούμενο ανάστημα ΕΚΕΙΝΗ, να μου κάνει εμένα μαθήματα ηθικής και χαρακτήρα, όταν η ίδια με βρίζει χυδαία!!...

Είναι προφανές ότι η κ. Ευαγγελοπούλου ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ την προηγούμενη θητεία της στο ΠΠΚΧ, όπου από έγγραφο παραίτησης της κ. Ε. ΚΑΝΤΟΥΡΟΥ (μέλος ΔΣ του ΠΠΚΧ), προκύπτει ότι είχε ανάλογες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ….

Επειδή μάλιστα όσο καιρό διοίκησε, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ το προσωπικό του ΔΟΠΑΠ και δη προσωπικά εμένα, για τις δικές της υπηρεσιακές ανεπάρκειες, θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω, ενδεικτικά των αποτελεσμάτων που πέτυχε ως πρόεδρος ΔΣ ΔΟΠΑΠ:

 1. Κατηγορούσε διαρκώς το προσωπικό του πρώην Πνευματικού Κέντρου Χολαργού για ανεπαρκή εκτέλεση καθηκόντων, ενώ την ίδια στιγμή πρωτοστάτησε στην παραχώρηση του καλοκαιρινού σινεμά Χολαργού σε ιδιώτη, που έφερε μειωμένα έσοδα στον ΔΟΠΑΠ, ενώ τα κέρδη του πρώην Πολιτιστικού Κέντρου Χολαργού το 2010 ήταν πάνω από 35.000 ευρώ.

Όλα τα στοιχεία είναι στο αρχείο του ΔΟΠΑΠ για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ δοθείσης της ευκαιρίας υπενθυμίζω την έντονη προσπάθεια της κ. Ευαγγελοπούλου να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του πρώην Πνευματικού Κέντρου Χολαργού με την ΑΔΕΧ το 2004 (όταν η ίδια ήταν αντιπρόεδρος ΔΣ του Πνευματικού), η οποία σύμβαση ΚΡΙΘΗΚΕ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ με την υπ’ αριθ. 46/19/22-11-2005 πράξη του VIII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 1. Κατηγόρησε το προσωπικό του ΔΟΠΑΠ επιρρίπτοντας μου την ευθύνη(!), ενώ όμως εκείνη ήταν που πρωτοστάτησε στην αδυναμία ομαλής λειτουργίας των Πολιτιστικών Τμημάτων του μοντέρνου χορού ενηλίκων και των χορών / μπαλέτου ανηλίκων, εφόσον ευθύνεται για την αποχώρηση των δασκάλων που τα εκτελούσαν χρόνια, του κ. Παύλου Φωτόπουλου και της κ. Ζωής Φελερή. Πιο συγκεκριμένα:

(α)  Διαφώνησε με τον κ. Φωτόπουλο στην αμοιβή του για μικροδιαφορές, διαλύοντας Τμήματα 60 και πλέον ατόμων, που λειτουργούσαν σε υψηλό επίπεδο από το 2004.

Σήμερα στα Τμήματα latin ενηλίκων συμμετέχουν 20 άτομα, με ανάλογη μείωση εσόδων.

(β) Συναίνεσε επί μήνες στην ΜΗ εξόφληση της κ. Φελερή (μόλις 200 ευρώ παρακαλώ!!), την οποίαν προσέβαλλε χαρακτηριστικά ενώπιον μου επειδή ζητούσε να πληρωθεί (!),

4

με αποτέλεσμα η κοπέλα να φύγει και τα 100 και πλέον άτομα που αποτελούσαν τα Τμήματα ανηλίκων το 2001, έχουν μειωθεί στα κάτω από 60 σήμερα, με την ανάλογη φυσικά πάλι μείωση εσόδων για τον ΔΟΠΑΠ!!!...

 1. Μείωσε στο ελάχιστο τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Τμήματος, αφού ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ως όφειλε, στην εκχώρηση στον Δήμο των αιθουσών που χρησιμοποιούσε χρόνια το πρώην Πολιτιστικό Χολαργού (αίθουσα Μ. Μερκούρη, Αμφιθέατρο Χολαργού και γραφεία του στον Δήμο), ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ως πρόεδρος ΔΣ ΔΟΠΑΠ την σχετική 97/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!...

Αποτέλεσμα?...  ο πολιτισμός δεν μπορεί να βρει χώρους για να κρατηθεί έστω στο επίπεδο που ήταν στον πρώην Δήμο Χολαργού.

 1. Ουδέποτε φρόντισε ο ΔΟΠΑΠ να διαθέτει επαρκές προσωπικό συντήρησης.
 2. Απαξίωσε την χρήση και λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 Παπάγου, το οποίο υπολειτουργεί σήμερα, αν και αυτός ο χώρος μέχρι την σύσταση του ΔΟΠΑΠ ήταν μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων του πρώην ΔΑΟΠ. Αποτέλεσμα?... υστέρηση εσόδων πάλι
 3. Επί 2 χρόνια κωλυσιεργούσε το θέμα των ανεξόφλητων του πρώην ΔΑΟΧ, το οποίο φυσικά ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΠΟΤΕ, σαν δηλαδή να ήταν ο Γόρδιος Δεσμός!!...

Φεύγοντας ξαφνικά θυμήθηκε να ασχοληθεί και μόνο για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη!

Εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούσε και απειλούσε υπαλλήλους του πρώην ΔΑΟΧ για το θέμα που προανέφερα, αν και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τα είχε διαθέσιμα πάντα.

 1. Επί 2 χρόνια εξαπέλυε καθημερινά μύδρους κατά του Διευθυντή του πρώην ΔΑΟΧ Κώστα Κρασώνη, τον οποίον αντιμετώπιζε διαρκώς με απίστευτη εμπάθεια προσβάλλοντας τον χυδαία ενώπιον μου αλλά και ενώπιον άλλων συναδέλφων, ΜΈΧΡΙ που το θέμα μπήκε στο τελευταίο ΔΣ του ΔΟΠΑΠ τον Δεκέμβριο του 2012 και η ίδια μαζεύτηκε κάπως.
 2. Παρέλαβε 3 Οργανισμούς που έσφυζαν από δραστηριότητες και τους συνέπτυξε στον πιο μικρό βαθμό που μπορούσε (ΔΑΟΠ, ΔΑΟΧ και Πνευματικό Χολαργού).
 3. Ουδέποτε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ενώπιον του Δήμου για την προστασία των συμφερόντων του ΔΟΠΑΠ, στην πιο στενή τους έννοια ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο (δεν ξεχνάω ποτέ ότι ο ΔΟΠΑΠ είναι μέρος του Δήμου).
 4. Διακινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κηποθεάτρου Παπάγου, το οποίο έχει καταξιωθεί πανελλαδικά, εφόσον πρωτοστάτησε στο να το αναλάβει ο ΔΟΠΑΠ χωρίς προσωπικό και χωρίς την επιχορήγηση του Δήμου, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά με άοκνες προσπάθειες της Διεύθυνσης και κυρίως επειδή μόνον έτσι θα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν από τον Επίτροπο οι δαπάνες που έγιναν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ φυσικά με ευθύνη της κ. Ευαγγελοπούλου που προχώρησε ΜΟΝΗ της στις σχετικές συμφωνίες χωρίς να ρωτήσει κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα, ούτε καν για τις τυπικές διαδικασίες που απαιτούνταν, ύψους 30.000 ευρώ (έγγραφα αρχείου 774/2011, 502/2011, από21/10/2011, από 6/9/2011). Όμως ο Επίτροπος χάρη στην επιχορήγηση που μας έδωσε ο Δήμος τις θεώρησε ανταποδοτικές δαπάνες κι έτσι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΖΗΜΙΑ.

 1. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για να έχει έσοδα ο ΔΟΠΑΠ από τα γήπεδα και το κυλικείο των γηπέδων τένις του Χολαργού, παρά την 687/3-10-2011 αναφορά μου.
 2. Δεν κατάφερε να επιλύσει το θέμα της μίσθωσης του γυμναστηρίου της Ξανθίππου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να καταφύγει τα Δικαστήρια  ζητώντας 40.000 ευρώ περίπου.

Τέλος και επειδή η κ. Ευαγγελοπούλου δεν έχανε ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες να κομπάζει ότι αν και απερχόμενη εξακολουθούσε να προσέρχεται καθημερινά στον ΔΟΠΑΠ γιατί η δουλειά πρέπει να γίνει όπως έλεγε (!), θέλω να της πω ότι αν ήθελε να προσφέρει θα έκανε ΤΟ ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΣ ώστε να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την ΕΑΠ και τον Δρόμο Βουνού που ήταν στις 3 Φεβ’ 2013 (αίτημα μου 122/18-1-13), καθώς επίσης και πολλά άλλα!!... Όμως ερχόταν στον ΔΟΠΑΠ μέχρι 23/1/2013 για να ολοκληρώσει το εμπαθές της  έργο σε βάρος μου και σε βάρος του προσωπικού!!

Και για να μην το ξεχάσω, θάθελα να απαντήσει στους δημότες η κ. Ευαγγελοπούλου, γιατί όχι μόνο δεν φρόντισε να επιστρέψει ακόμα το laptop που της χορήγησε η Υπηρεσία, αλλά αντίθετα είχε το θράσος να

5

στείλει έγγραφο e-mail αρνούμενη ότι το κατέχει (!!), ενώ στο παρελθόν η ίδια είχε δημιουργήσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ για να επιστρέψουν οι εθελοντές 2 ασυρμάτους της δασοπροστασίας???...

Κατόπιν αυτών επιθυμώ καταρχήν να ευχαριστήσω ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, πρωτίστως την τέως αντιπρόεδρο ΔΣ ΔΟΠΑΠ και νυν Αντιδήμαρχο, κ. Α. Μ. Τσικρικώνη, και δευτερευόντως οπωσδήποτε τους κ. κ. Β. Ξύδη Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού και Ά. Μπελιτσάκο Δημοτικό Σύμβουλο και νέο πρόεδρο ΔΣ ΔΟΠΑΠ, που συμμετείχαν και αυτοί στην προσπάθεια να πληρωθούμε, αλλά και όλα τα λοιπά μέλη του απερχόμενου ΔΣ που μας συμπαραστάθηκαν, διότι στάθηκαν ΕΝΕΡΓΑ στο πλευρό των εργαζομένων του ΔΟΠΑΠ στις δύσκολες για όλους μας αυτές εποχές, και δηλώνω ότι όσο είμαι Διευθυντής στον Οργανισμό, το προσωπικό του ΔΟΠΑΠ δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ.

Αντίθετα φυσικά ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ την στάση και την συμπεριφορά της τέως προέδρου ΔΣ ΔΟΠΑΠ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ, και φυσικά όχι μόνο για αυτό, διότι ακόμα και την ύστατη ώρα, νιώθοντας προφανώς το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της αφού, επιτέλους, επέστρεψε εκεί όπου πραγματικά ανήκει, ακόμα λοιπόν και τώρα που κανένας πια δεν θα ασχολείται μαζί της εκείνη επέλεξε τον μοναδικό τρόπο με τον οποίον θα μπορούσε ίσως να ακουστεί: Να προσπαθήσει να ΒΛΑΨΕΙ όσους προσπαθούν για το κοινό καλό!

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ» λοιπόν στην τέως πρόεδρο ΔΣ ΔΟΠΑΠ, δυστυχώς θα υποχρεωθώ να την ξαναδώ στις Δικαστικές Αίθουσες πια όπου σίγουρα θα ξαναβρεθούμε… αν είμαστε καλά…..

Επειδή μάλιστα το οφείλω στους δημότες, τονίζω ότι εκτός από μένα που έχω ήδη 2 σοβαρότατες ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ υποθέσεις σε βάρος της κ. Ευαγγελοπούλου, ακόμα 2 άτομα και μια Υπηρεσία (!), έχουν ή θα κινηθούν Δικαστικά εναντίον της, όλοι μας για παραβάσεις της σχετικές με τα υπηρεσιακά της καθήκοντα, και αυτό μέσα σε μόλις 19 μήνες που πρόλαβε να διοικήσει!!...

Τα συμπεράσματα δικά σας, αν και οι λέξεις όντως έχουν στερέψει πια για να αποδώσω τον ακριβή χαρακτηρισμό των πράξεων της τέως προέδρου ΔΣ ΔΟΠΑΠ, η οποία φαίνεται ότι αν και έφτασε τα 70, ούσα Πανεπιστημιακής μόρφωσης και μάλιστα Doctor (κάτοχος διδακτορικού), δεν έμαθε ακόμα ότι όλοι μας κρινόμαστε από τις πράξεις μας και ΜΟΝΟΝ, κι όχι βέβαια από τους φανφαρονισμούς ή τις πομπώδεις εκφράσεις και τις απειλές ή τις κατηγορίες….

Θέλω όμως να της υπενθυμίσω τελειώνοντας μόνο ΕΝΑ πράγμα, το οποίo φαίνεται να ξεχνάει συνέχεια: Αυτός που κάθε φορά του έλεγε ότι είναι «τελειωμένος» κι ότι σύντομα θα πάψει να είναι Διευθυντής στον ΔΟΠΑΠ, είναι ακόμα σε αυτήν την θέση και θα είναι για καιρό ακόμα όπως δείχνουν τα πράγματα, αντίθετα φυσικά με την ίδια που τώρα πια θα υποχρεωθεί να παρακολουθεί από μακριά τον ΔΟΠΑΠ επιτέλους να ευημερεί…

Ν. Ε. Μελετής, Διευθυντής ΔΟΠΑΠ

Παπάγου 04/03/2013