Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού μιλά για την πόλη μας

on .

katerinageronikolou

Για την πόλη μας μας μίλησε σε συνέντευξή της στην εφ. 30 Μέρες η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού η οποία είναι δημότισσα Παπάγου και διατηρεί κατοικία στη γειτονιά της Πίνδου.  Σας παραθέτουμε απόσπασμα από τη συνέντευξή της:

Η πόλη μου είναι όλες εκείνες οι αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στον κήπο της γιαγιάς μου τα σαββατοκύριακα, είναι και οι ανέμελες στιγμές στην παιδική χαρά της Περικλέους… Τότε ήταν ο παράδεισός μου. Σήμερα είναι ο Υμηττός που βρίσκεται δυο βήματα από το σπίτι μου, και που επισκέπτομαι κάθε φορά που θέλω να ξεφύγω. Γενικότερα όμως, είμαι παιδί της γειτονιάς. Θέλω να βγαίνω, να ψωνίζω στις τοπικές επιχειρήσεις και να κάνω βόλτες με το ποδήλατο κοντά στο σπίτι μου γι αυτό και κινούμαι κυρίως σε Παπάγου-Χολαργό-Αγία Παρασκευή.

Αυτό που με ενοχλεί δεν έχει σχέση με το δήμο όσο με τη δική μας στάση ζωής. Θεωρώ ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Είτε αυτό σημαίνει να διατηρούμε την καλαισθησία μας και να μη χτίζουμε σπίτια «εκτρώματα» είτε πολύ απλά να διατηρούμε καθαρή τη γειτονιά μας, να αγαπάμε το πράσινο, να περπατάμε περισσότερο, να περιορίζουμε τη χρήση ΙΧ, ν’ αποφεύγουμε την ηχορρύπανση, να ζούμε πιο ανθρώπινα. Θεωρώ ότι μένουμε σε μία πολύ όμορφη περιοχή που οφείλουμε να τη σεβόμαστε γιατί τελικά εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε τη γειτονιά μας.

Τον Ιούλιο του ’12 κάναμε την πρεμιέρα μας με το Γιώργο Κιμούλη και την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ήταν πολύ συγκινητικό γιατί ανέκαθεν και λόγω αντικειμένου παρακολουθούσα τις εκδηλώσεις στο Κηποθέατρο. Και επειδή είναι δυο βήματα από το σπίτι μου, κάθε φορά που κατηφόριζα σκεφτόμουν «λες την επόμενη φορά, να κάνω τη διαδρομή για να παίξω;». Γι αυτό και όταν συνέβη ήταν κάτι πολύ όμορφο. 

Ο δήμος οφείλει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής και να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής στενότητας. Θα μπορούσε δηλαδή να αφουγκραστεί τις προτιμήσεις του κόσμου και να φέρει κάποιες καλές παραστάσεις στο Κηποθέατρο, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Προσωπικά, γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πάει ποτέ στη ζωή τους θέατρο. Ο δήμος θα μπορούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ο πολιτισμός να μοιάζει ελκυστικός. 

*Η Κατερίνα Γερονικολού εμφανίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. στο θέατρο Aργώ  στην παράσταση «Κουλοχέρης  του Σποκέιν» και τα σαββατοκύριακα στο θέατρο Ακροπόλ στην παιδική παράσταση το «Τρελαντώνης». Στις 14 Φεβρουαρίου βγαίνει στους κινηματογράφους από την Odeon η ταινία του Βασίλη Κεχαγιά «Η αγάπη έρχεται στο τέλος» στην οποία και συμμετέχει.