Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 11:09

Σε ενεργειακή κοινότητα ο Παπάγου-Χολαργός με την Αθήνα και 6 ακόμη Δήμους


 
 
Για την υπό σύσταση «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος αποδέχθηκε την σχετική πρόταση - πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων και υπέγραψε το αρχικό μνημόνιο συνεργασίας την Τρίτη 19 Μαρτίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Η προσπάθεια, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί αφού καθοριστούν όλες οι επί μέρους προϋποθέσεις και όροι συμμετοχής.
 
Πρόκειται για το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια που έχει στόχο την παραγωγή πράσινης ενέργειας που θα διατίθεται με χαμηλό κόστος στα ευάλωτα νοικοκυριά.
Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η κοινωνική πολιτική είναι υπεράνω πολιτικών πεποιθήσεων, όπως άλλωστε και η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής απειλής. Οι Δήμοι έχουν αποδείξει πως σε κάθε κρίση είναι στο πεδίο, παλεύοντας με όλες τους τις δυνάμεις προς όφελος των πολιτών. Στο παρελθόν κάποιες προσπάθειες δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων δεν πέτυχαν και οφείλουμε να το παραδεχθούμε αυτό και να διδαχθούμε από όσα πιθανά λάθη έγιναν, ώστε να τα αποφύγουμε. Έγινε το πρώτο βήμα δημιουργίας της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας»
 
 
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν 8 Δήμοι (Αθηναίων, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού, Νέας Ιωνίας).

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.