Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 09:37

Με το ποδήλατο η Υποψήφια Δήμαρχος Μ. Σιώτου για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας που διοργανώνεται σε 3.000 δήμους της Ευρώπης,τα μέλη της παράταξης«8 Προτάσεις για μία Βιώσιμη Πόλη» και η επικεφαλής, υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Σιώτου πραγματοποίησαν συμβολική δράση με το μοίρασμα του προγράμματος ποδηλατώντας στις γειτονιές της πόλης του Παπάγου και του Χολαργού!

Στόχος να δοθεί το μήνυμα ότι σε μικρές αποστάσεις μπορούμε να μετακινηθούμε βιώσιμα και έξυπνα. Με τα πόδια, με το ποδήλατο και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το φετινό θέμα του #europeanmobilityweek2023 που είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η ενεργειακή αυτονομία, δείχνει και μια προοπτική στον παγκόσμιο ανταγωνισμό επιβίωσης. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο προβολής μπορεί να εφαρμοστεί και σε επίπεδο δήμων.

Η δημοτική παράταξη που έχει αναδείξει το θέμα της Βιώσιμης Κινητικότητας ως μείζον ήδη από το 2014, αναλύει θέσεις και προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες στο πρόγραμμα που αυτές τις μέρες μοιράζεται στην πόλη σε διάφορα σημεία, σχετικά με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, απαραίτητες μονοδρομήσεις και αγορά οικοπέδων για χώρους στάθμευσης με προτεραιότητα την εκπόνηση πρότυπου Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. 

 

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

www.8protaseis.com


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.