Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 19:08

Καινοτόμα η παρουσίαση προγράμματος - υποψηφίων από την υποψ. Δήμαρχο Μαρία Σιώτου


Μεγάλος ενθουσιασμός και θετικά σχόλια από όσους παραβρέθηκαν και γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο "Μ. Θεορδωράκης" του Δημαρχείου για την παρουσίαση του προγράμματος από την Υποψήφια Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Μαρία Σιώτου.

Σε μία πρωτοποριακή παρουσίαση η κα Σιώτου έδεσε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού με τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν. Αποδεικνύοντας την ετοιμότητα διοίκησης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις ειδικές γνώσεις, δεξιότητες των 50 υποψηφίων του δημοτικού συνδυασμού. Η Κα Σιώτου ανέλυσε με σαφήνεια όλο το απαιτητικό πρόγραμμα που καταθέτει στο δημόσιο διάλογο τεκμηριώνοντας παράλληλα και το πόσο εφικτό είναι. 

Ιδιαίτερη στιγμή η αναφορά στον εκλιπόντα Χρήστο Ρομπαζάνη, μέλος της δημοτικής παράταξης που έφυγε πρόσφατα και ξαφνικά. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τεράστιος ενθουσιασμός για την καινοτόμα παρουσίαση από την Μαρία Σιώτου με αντιστοίχιση προγράμματος και προσώπων

 

Ένας τεράστιος ενθουσιασμός κυριάρχησε και πάλι στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δήμου Παπάγου Χολαργού με σχόλια του τύπου «είσαστε 20 χρόνια μπροστά» καθώς η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις» και η επικεφαλής υποψήφια δήμαρχος Μαρία Σιώτου πρωτοτύπησαν και πάλι.

Η Μαρία Σιώτου παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού, μέσα από τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου. Ένα πρόγραμμα πολυσύνθετο που βασίζεται όπως είπε η κα Σιώτου σε 8 συμπληρωματικούς άξονες που καταλήγουν σε μια συμπαγή πρόταση χρηματοδότησης.

Από την Ανοιχτή Διαπληροφοριακή Διακυβέρνηση και την Επιχειρησιακή Νοημοσύνη, την Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Περιβάλλον, την Ανθεκτική Πόλη, μέχρι τη Δια Βίου Μάθηση, το Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά, την Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Πολιτισμό ως εργαλείο της διεθνούς δικτύωσης και της Χωρικής Ταυτότητας.

Ένα πρόγραμμα που για να υλοποιηθεί, χρειάζεται ένα πολιτικό προσωπικό με γνώσεις, εμπειρία στις κοινωνικές δράσεις, τόλμη και φαντασία.

Ετσι η Μαρία Σιώτου παρουσίασε ένα απολύτως ποιοτικό και με διαχειριστική επάρκεια ψηφοδέλτιο, με πολύ συγκεκριμένη αντιστοίχιση των διακεκριμένων προσώπων μέσα από την επαγγελματική τους και επιστημονική τους συγκρότηση, και τις κοινωνικές τους δράσεις.

Ποιος αναλαμβάνει τα Logistics και με ποια προσόντα, ποιος αναλαμβάνει τις τεκμηριωμένες μελέτες, ποιος την ανοιχτή on line ψηφιακή βιβλιοθήκη, ποιος την διαχείριση των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, ποιος τα crowdfunding για την αγορά οικοπέδων, ποιος την τηλεπικοινωνία δικτύων και ποιος την τοπική ανάπτυξη και την Δια Βίου Μάθηση και πολλά άλλα. 50 πρόσωπα για 50 παράλληλες και αλληλοεξαρτώμενες δράσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζεται μια τόσο έτοιμη και συγκροτημένη παράταξη που αποκλείει τις πολιτικές ισορροπίες και τις συναλλαγές, καθορίζοντας σε προεκλογικό χρόνο προσωποποιημένη ανάληψη ευθύνης με βάση τα προσόντα και τις εφαρμοσμένες γνώσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σιώτου, οι 8 Προτάσεις φέρνουν στην Αυτοδιοίκηση ένα άλλο εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, που βασίζεται σε πρωτοπόρες αρχές management δημόσιας διοίκησης, όπου οι διευθύνσεις δεν θα έχουν πολιτικούς προϊστάμενους, αλλά μέσω της Επιχειρησιακής Νοημοσύνης θα λειτουργούν αυτόνομα και τα πολιτικά πρόσωπα θα αναλάβουν καθήκοντα διασύνδεσης των συμπληρωματικών δράσεων για την μετατροπή του οράματος σε επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων.

 

 

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.