Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 22:21

ΣΙΩΤΟΥ-ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ: Ρωτούν για τις δαπάνες στα σχολεία. Απάντηση καμία!

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μ. Σιώτου και Ν. Χαμηλοθώρη τις ερωτήσεις που έχουν αποστείλει στον Δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο, ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου σχετικά με τις δαπάνες που έγιναν στα σχολεία εν όψει της έναρξης της σχολική χρονιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες, επανέλαβαν το ίδια ερωτήματα 70 μέρες και 3 τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά, ενώ ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου ή των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών.  

Στο γραπτό υπόμνημα τους προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δύο Δημοτικές Σύμβουλοι αναφέρουν μεταξύ άλλων: "Γεγονός που μας επιτρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι οι τρεις από το Νόμο υπεύθυνοι να μας παρέχουν τα στοιχεία για την εξυπηρέτηση του ρόλου μας, που είναι ο έλεγχος της διοίκησης, έχουν κάποιους δικούς τους λόγους να αρνούνται τελικά να μας παραχωρήσουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που έχουμε ζητήσει με δύο αιτήματα, στοιχεία που κανονικά πρέπει να τηρούνται στα βιβλία και εύκολα να εκδίδονται αντίγραφα από αυτά.

Εν όψει και της συζήτησης που επιδίωξε η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε τόσο τον Δήμαρχο όσο και τις δύο Προέδρους έστω και με αυτή την αναιτιολόγητη καθυστέρηση να μας παράσχουν τα στοιχεία, που έχουμε ζητήσει, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για τη συζήτηση, που αφορά στις δαπάνες των σχολείων".

 

Στο ίδιο γραπτό μήνυμα τους επισύναψαν και το δεύτερο αίτημα που κατέθεσαν στις 25 Νοεμβρίου με αρ. πρωτ. 23546-25/11/2022

Κύριε Δήμαρχε,

Σας υπενθυμίζουμε ότι αναμένουμε τις απαντήσεις στο ερώτημα μας με ΑΡ ΠΡΩΤ 17911-14/9/2022 το οποίο ανέφερε τα εξής: 

“Παρακαλούμε, όπως μας αποστείλετε αναλυτικά τις εργασίες συντηρήσεων-επισκευών και τις προμήθειες, που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς ’22-’23.

Αναλυτικά, επίσης για κάθε ένα από αυτά, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ύψος της δαπάνης και την πηγή πληρωμής αυτών (Σχολικές Επιτροπές, προϋπολογισμός του Δήμου, επιχορήγηση κ.λπ.)”.

Επειδή μέχρι σήμερα, 70 μέρες και 3 τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, από καμία υπηρεσία ή Νομικό Πρόσωπο του δήμου, αλλά ούτε και από εσάς, είμαστε αναγκασμένες να επαναφέρουμε τις ερωτήσεις μας, γιατί οι απαντήσεις σας, όπως αντιλαμβάνεστε είναι απαραίτητες στην ορθή άσκηση του ρόλου μας ως εκλεγμένα μέλη της αντιπολίτευσης. 

Μαρία Σιώτου - Νατάσσα Χαμηλοθώρη

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.