Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 20:28

Ανάπλαση οδού Βουτσινά: Οι αλήθειες και τα ψέματα!

Για τις κακοτεχνίες και αστοχίες στην ανάπλαση της οδού Βουτσινά αναφέρεται δημότης με επιστολή του, που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέροντας και τις απαντήσεις που δέχθηκε από τον πρώτο πολίτη της πόλης τον ίδιο τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, τον οποίο καλεί είτε να αποδείξει τα όσα ισχυρίστηκε ή να ανακαλέσει ζητώντας μία δημόσια "συγγνώμη". 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που ακολουθεί με τίτλο: ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ;

Σε πρόσφατη συζήτηση που είχα με φίλο συνδημότη για τα κακώς κείμενα στην πόλη μας, δέχθηκα τις ειρωνείες του σχετικά με την παρουσία μου σε Δημοτικό συμβούλιο ως εκπρόσωπος (ένας εκ των τριών) της ομάδας συμπολιτών μας στο Facebook sosγια τα δένδρα της γειτονιάς μας.

Κάτι που οφείλεται στα λεγόμενα του Δημάρχου και πλέον δεν μπορώ να το ανεχτώ, διότι προσβάλλεται η αξιοπιστία μου έναντι των συνδημοτών μου!

Συγκεκριμένα:

Στην εν λόγο συνεδρίαση και μετά από μακρά αλληλογραφία που είχα με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και την Τεχνική Υπηρεσία του, για το έργο της Ανάπλασης της οδού Βουτσινά και τις κακοτεχνίες που εντόπισα, ο Δήμαρχος μας, Ηλίας Αποστολόπουλος προσπάθησε να υποτιμήσει τον λόγο μου με διάφορα ευφυολογήματα και ΨΕΜΑΤΑ!…

Σε ερώτηση μου σχετικά με το γιατί δεν έσκαψαν τον δρόμο σε αρκετά τμήματα του έργου ώστε το νέο πεζοδρόμιο να έλθει περασιά με τις παρακείμενες οικίες (όπως ήταν πριν) και να μην παρουσιάζει αυτή την κυματιστή μορφή που έχει σήμερα θάβοντας κυριολεκτικά έως και 22cmτις οικίες, ο Δήμαρχος με περίσσιο θράσος μου απάντησε ούτε λίγο ούτε πολύ τα παρακάτω:

Απόσπασμα από τα πρακτικά της 8ης Συνεδρίασης 26.5.2021:

Λοιπόν, τα προβλήματα πoυ αναφέρετε έχουνvα κάvoυvγιατί oι άνθρωποι όταν κτίσαvε τα σπίτια τους έχουν πάρει λάθος υψόμετρο από το δρόμο, έχουν κάνει σκαλοπάτια είτε έξω στα πεζοδρόμια είτε μέσα στα σπίτια τους.

Από εκεί έχουν ξεκινήσει όλα τα προβλήματα.

Το ξέρετε πολύ καλά, σας το έχει απατήσει η Τεχνική Υπηρεσία πάρα πολλές φορές και η λύση ήταν vα κατέβει oδρόμος.

Δηλαδή έvα έργο πoυ το τελειώσαμε και είδαμε ότι ήταν πρόβλημα και δεσυμμoρφωvόvτoυσαoι άνθρωποι πoυ έχουν τα σπίτια ήδη φτιαγμένα, γιατί αυτοί έπρεπε vα κάvoυτις παρεμβάσεις, γιατί αυτοί είχαν πάρει λάθος υψόμετρα από το κέντρο του δρόμου, έπρεπε vα πάμε εμείς αφού είχε τελειώσει το έργο vα κατεβάσουμε το δρόμο άλλους 20 πότους κάτω.

Λοιπόν, τα ξέρετε πολύ καλά αυτά, σας τα έχουν απατήσει oι μηχανικοί του Δήμου, αλλά εσείς επιμένετε γιατί θεωρείτε ότι έχουν δίκιο εσείς και έχουν άδικοoι μηχανικοί του Δήμου.

Και λέτε στov Δήμαρχο vα έρθω μαζί σας vα πάμε βόλτα στο έργο.

Όποτε θέλετε vα πάμε βόλτα στο έργο, αλλά δεvείστε μηχανικός.

Εγώ δεvμπορώ vα ακούω τις απόψεις τις δικές σας αφού δεvείστε μηχανικός και vα μη σέβομαι τις απόψεις του διευθυντή και του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας και όλων αυτών πoυ έχουν μελετήσει και έχουν κάνει το έργο.

Ειπώθηκαν και άλλα ανακριβή αλλά προς το παρόν δεν θέλω να επεκταθώ…

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω τα παρακάτω:

Ο Δήμος γνώριζε από νωρίς το πρόβλημα (μάρτυς μου η αλληλογραφία) και η τεχνική υπηρεσία είχε δώσει διάφορες απαντήσεις όπως:

Ακολουθούμε την ερυθρά του δρόμου / Παντού έτσι γίνεται… / Για την διευκόλυνση των νέων οδηγών / Για εξοικονόμηση χρημάτων / και ο δρόμος να κατέβαινε το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο… και άλλες.

Ουδέποτε μου απάντησε κανείς αυτό που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ότι φταίνε οι παρόδιοι ιδιοκτήτες που είχαν κτίσει τα σπίτια τους δεκαετίες πριν και το πεζοδρόμιο ήταν περασιά!

Έχω να πω και άλλα… Επιφυλάσσομαι όμως για αργότερα!

Ζητώ από τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο:

α. Να αποδείξει ότι στα όσα αναφέρω παραπάνω υπάρχει έστω ένα λάθος και πότε μου απάντησε κάποιος αυτά τα ανυπόστατα (τουλάχιστον τεχνικά) που ισχυρίζεται!

β. Αν δεν μπορεί να το αποδείξει να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για την ηθική βλάβη που μου έχει προκαλέσει!

γ. Αν δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω, δεν θα διαφέρει σε τίποτα από έναν κοινό ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ & ΨΕΥΤΗ!

 

Με σεβασμό στην Πόλη και τους Συνδημότες μου.

Βασίλης Τζανάκος.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.