Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 01:11

Έρχεται ένας νέος Δημοτικός Αστυνόμος στο Δήμο Παπάγου Χολαργού

Στην πρόσληψη ενός Δημοτικού Αστυνόμου (ΠΕ) προχωρά ο Δήμος Παπάγου Χολαργού, μετά την έγκριση του Υπ. Εσωτερικών, που περιλαμβάνει ακόμη 26 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων για διάφορες άλλες ειδικότητες. Έτσι ο Δήμος θα διαθέτει πλέον 3 Δημοτικούς Αστυνόμους.

Ωστόσο, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Σιώτου, σε ερώτηση της προς το Δήμαρχο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (14/10), ανέφερε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε όλες τις 214 αιτήσεις, που είχαν κάνει οι Δήμοι για προσλήψεις μόνιμων δημοτικών αστυνομικών. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Υπουργείο βγάζει νέα πρόσκληση 1.000 δημοτικών αστυνόμων. Και κατέληξε ρωτώντας τελικά πόσες θέσεις Δημοτικών Αστυνόμων ζήτησε ο Δήμος Παπάγου Χολαργού οι οποίες σύμφωνα με τις δηλώσεις Βορίδη εγκρίθηκαν όλες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύνολο των 27 προσλήψεων, που εγκρίθηκαν για το Δήμο, όπως φάνηκε όμως από την απάντηση του, τελικά είχε αιτηθεί σε αυτή τη φάση, που εγκρίθηκαν όλοι οι μόνιμοι Δημοτικοί Αστυνόμοι που είχαν ζητήσει οι Δήμοι, μόνο έναν.

«Για τις 1000 θέσεις ο κ. Βορίδης είπε, ότι θα ανοίξει μία συζήτηση για το πως θα μοιραστούν στους Δήμους οι δημοτικοί αστυνόμοι, άρα δε θα πάρουμε και κανένα τεράστιο νούμερο… 8-10 δημοτικοί αστυνόμοι για την πόλη είναι ένα πολύ καλό νούμερο, αν καταφέρουμε να το πλησιάσουμε θα είμαστε σε πολύ καλό στάδιο», διευκρίνισε στην απάντηση του ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.