Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 13:36

Ίδια τα δημοτικά τέλη για το 2023. Ίδια και η ποιότητα της καθαριότητας - οδοφωτισμού

Γι αυτή την πολύ κακή κατάσταση της καθαριότητας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού που γίνεται μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ελλιπή φωτισμό, που κατά μεγάλα διαστήματα μεγάλες περιοχές της πόλης μένουν στο σκοτάδι, η δημοτική αρχή πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την διατήρηση των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα του 2022 και για το επόμενο έτος 2023.

Έτσι, για τις οικίες, κοινόχρηστους χώρους οικιών και βοηθητικού χώρους(αποθήκες, χώροι στάθμευσης, πισίνες εσωτερικές ή εξωτερικές κ.λπ.)

Kοινότητα Παπάγου: 1,65€/τ.μ./έτος

Kοινότητα Χολαργού: 1,40€/τ.μ./έτος

 Και για τις στεγασμένες επαγγελματικές στέγες (καταστήματα-γραφεία κ.λπ.)

Κοινότητα Παπάγου: 5,37€/τ.μ./έτος

Κοινότητα Χολαργού: 3,91€/τ.μ./έτος

Παρά το πλεόνασμα που υπολογίζεται ότι θα προκύψει μέχρι το τέλος του χρόνου, και λόγω ανταποδοτικότητας θα έπρεπε εξολοκλήρου να επιστρέψει στους δημότες αφού δεν επέστρεψε ως υπηρεσία, και παρά τη σημαντική αύξηση τετραγωνικών από την άκρατη ανοικοδόμηση, τα τέλη παρέμειναν με απόφαση κατά πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και παρότι αυτοί οι δύο λόγοι ήταν ακριβώς οι λόγοι της μείωσης για τους οποίους είχε αποφασίσει πέρυσι τη μείωση τους το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την πρόταση του Δημάρχου για την διατήρηση των δημοτικών τελών στα ίδια επίπεδα και για το 2023 υπερψήφισαν όλα τα παρόντα μέλη της διοίκησης Αποστολόπουλου. «Λευκό» σε αυτή την βασική πολιτική του Δημάρχου ψήφισαν Κανάκης, Καραγιάννης και Ζήκας. Ενώ καταψήφισαν Τούτουζας, Ανυφαντής, Αυγερινός, Ρετσινιά, Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ρεκλείτης.

Στη μείωση κατά 23,91% υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη, ότι όφειλε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τεκμηριώνοντας τη θέση της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» η Κα Χαμηλοθώρη ανέλυσε ότι από το ποσό των εσόδων των 6.048.385,32 ευρώ, θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα 363.305 ευρώ με τα οποία θα επιχορηγηθεί ο Δήμος μέχρι το τέλος του 2022, τα 865.935 ευρώ που ετησίως εισπράττει ο εργολάβος του ηλεκτροφωτισμού από τα υποθηκευμένα δημοτικά τέλη και άδικα αποπληρώνουν οι δημότες, και φυσικά τα 216.989 ευρώ πλεόνασμα, που υπολογίζονται στα έσοδα, ενώ θα έπρεπε να επιστρέψουν λόγω ανταποδοτικότητας στους δημότες, είτε σε υπηρεσία δλδ. καθαρότεροι και σταθερά φωτισμένοι δρόμοι, είτε σε χρήμα.

Παρά την ασφυξία στα νοικοκυριά από την ακρίβεια και τις συνεχείς αυξήσεις ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης, η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού διατήρησε τα δημοτικά τέλη στα ίδια επίπεδα, αλλά αυτό που κυρίως βγήκε από τη συζήτηση είναι στα ίδια επίπεδα θα διατηρηθεί και η ποιότητα της καθαριότητας και του φωτισμού στους δρόμους της πόλης.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.