Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 04:15

Την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών από την Κεραμέως ζητούν οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Χολαργού

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά, που όπως αναφέρουν, ένα μήνα ακριβώς μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του Συλλόγου Διδασκόντων.

Διαβάστε την επιστολή που ακολουθεί:

ΘΕΜΑ: Εκπαιδευτικά Κενά στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού για το σχολικό έτος 2022-2023

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Αφορμή για την παρούσα επιστολή μας αποτέλεσαν τα όσα δημόσια χθες (Τετάρτη 12.10.2022) αναφέρατε σε ραδιοφωνική σας συνέντευξη (Real FM 107,1, Ν. Χατζηνικολάου), σχετικά με τα εκπαιδευτικά κενά που εξακολουθούν μέχρι σήμερα, Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου Χολαργού έναν ακριβώς μήνα μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, να υπάρχουν στα σχολεία.


Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο Σχολείο μας εξακολουθούν να υφίστανται, σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από τη Διεύθυνση, οι παρακάτω ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς:
Καλλιτεχνικά 13
Ιστορία 10
Θρησκευτικά 8
Αγγλικά 8

Τα παραπάνω κενά τελούν σε γνώση των Υπηρεσιών σας, μέσω των σχετικών εφαρμογών (Π.Υ.Σ.Δ.Ε, myschool), ωστόσο δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση, εξ όσων γνωρίζουμε από τον Διευθυντή του Σχολείου, για το πότε πρόκειται να καλυφθούν, προκειμένου το σχολείο μας να λειτουργήσει με πλήρες εκπαιδευτικό ωράριο.

Τα παιδιά μας ένα μήνα τώρα, δεν έχουν σταθερό καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, χάνουν ώρες εκπαίδευσης σε πολλά διαφορετικά, σημαντικά μαθήματα (σε κάποια από τα οποία μάλιστα, θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις στο τέλος του σχολικού έτους), αδυνατούν να προσαρμοστούν στη σχολική καθημερινότητα και να εμπλακούν με σοβαρότητα σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία μάθησης.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, όλο αυτό το διάστημα καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια, να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για όλους τους μαθητές το Σχολείο μας, γεγονός που δεν είναι καθόλου εφικτό με τα παραπάνω εκπαιδευτικά κενά.

Ως γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευσή μας και τη διαμαρτυρία μας για αυτή τη δυσμενή για τα παιδιά μας κατάσταση, η οποία προκαλεί κλίμα ανασφάλειας στη σχολική μας κοινότητα και θα επιφέρει μετά βεβαιότητας δυσμενείς συνέπειες, στην ψυχολογία και το μαθησιακό επίπεδο των παιδιών μας.


Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών για την κάλυψη των παραπάνω κενών στο Σχολείο μας και προσβλέπουμε στην θετική, από μέρους σας, ανταπόκριση στο αίτημά μας αυτό.

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αναστασία Γιαννικοπούλου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μαρία Γιαννέτσου

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.