Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 08:47

Παρατείνεται το έργο στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού, μαζί και η ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών

Στασιμότητα παρατηρείται στο έργο του 1ου Λυκείου Χολαργού και μετά την νέα διακοπή εργασιών που ζήτησε ο σύλλογος διδασκόντων, προκειμένου να ολοκληρωθεί με ηρεμία η προεξεταστική και εξεταστική περίοδος για τα παιδιά, μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.

Με νέα παρέμβαση της η δημοτική σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη ζήτησε να ενημερωθεί για το νέο χρονοδιάγραμμα και φυσικά την αποπεράτωση των εργασιών ενώ, και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Ρεμούνδος ρώτησε συγκεκριμένα τι θα γίνει με τα παιδιά τον Σεπτέμβριο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Παιδείας Μ. Τράκας απάντησε πως εννοείται ότι ο εργολάβος θα ζητήσει και θα πάρει νέα παράταση εργασιών λόγω της πρόσφατης διακοπής από την Οικονομική Επιτροπή. Ότι τα παιδιά της Α’ τάξης του Λυκείου θα παραμείνουν φιλοξενούμενα στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, και οι άλλες δύο τάξεις θα παραμείνουν στο νεότερο κτίριο της Καραϊσκάκη, ενώ στο διπλανό παλαιότερο κτίριο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Αποφάσεις βέβαια που θα πρέπει ξανά να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο σύμφωνα με τους συμβατικούς του χρόνους θα παραδινόταν σε… λίγες μέρες μέχρι το τέλος Ιουλίου. Ωστόσο έχει ήδη πάρει μία πρώτη παράταση 79 ημερών και άρα μένει να παραδώσει την παλιά πτέρυγα, το κλειστό γυμναστήριο και το προαύλιο πλήρως ανακαινισμένα μέχρι τον... Οκτώβριο, αφού ακόμη και την περίοδο του παρατεταμένου lockdown δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο εργολάβος.

Και τελικά επηρεάζει την ομαλή λειτουργία κι ενός ακόμη σχολείου, του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, αφού από την αρχή ο Δήμαρχος απέρριψε την αναζήτηση μετεγκατάστασης του Λυκείου για όσο χρόνο χρειαζόταν, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Ένας σχεδιασμός που έχει ξεφύγει εντελώς, που όμως δεν αφορά μία πλατεία, ένα δρόμο, κάποια πεζοδρόμια, αλλά ένα σχολείο και εκατοντάδες μαθητές, δεκάδες εκπαιδευτικούς.

 

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.