Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 10:27

OIKONOMOY: O δήμαρχος παρακολουθεί αδρανής από τον καναπέ το δελτίο των 9 για να ενημερωθεί πόσες ληστείες έγιναν στην πόλη μας!"

Για το θέμα της εγκληματικότητας και λύσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα που καταγράφονται στο προάστιο δημοσιοποίησε σχετική ανακοίνωση ο πρ. Αντιδήμαρχος Παπάγου Δ. Οικονόμου.

Διαβάστε το κείμενο που ακολoυθεί:

Εγκληματικότητα  στο δήμο Παπάγου- Χολαργού: Αδρανείς  και μοιραίοι...

Η Εγκληματικότητα στο Δήμο μας έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πριν από περίπου τρεις μήνες ο δήμαρχος ανακοίνωσε τις επίσημες στατιστικές της ΕΛΑΣ για τις εγκληματικές δράσεις στο Δήμο μας, τα τελευταία δύο χρόνια. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Πριν λίγες ημέρες τα κεντρικά δελτία ειδήσεων έκαναν εκτενή αναφορά σε ληστεία στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στου Παπάγου.

Είναι  προφανές ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε άλλο πίσω από το πρόβλημα.

Με μια δημοτική αρχή που στέκεται αδρανής και ήσυχη...

Η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Όπως και η σιωπηρή αποδοχή της κατάργησης του από το Δήμαρχο....

Το αίσθημα ασφάλειας είναι το πιο σημαντικό αγαθό που οφείλουμε να παρέχουμε  στους δημότες  μας.

Εάν  αφήσουμε την εγκληματικότητα να καλπάζει, αν συμβιβαστούμε με αυτή την πραγματικότητα η ποιότητα ζωής θα μπει σε έναν φθίνοντα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν θα βγούμε ποτέ.

Και όμως υπάρχουν άμεσες λύσεις !

Δεν χρειάζεται να τετραγωνίσουμε τον κύκλο για να βελτιώσουμε το πρόβλημα της δημόσιας  ασφάλειας  στον Δήμο μας.

Το πρώτο που πρέπει να διεκδικήσουμε  είναι η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος  Παπάγου.

Παράλληλα, να ενισχυθεί άμεσα  η επάνδρωση του υπάρχοντος Τμήματος Χολαργού ώστε να φτάσει στα επίπεδα, που είχαν τα δυο παλαιότερα τμήματα μαζί.

Ο Δήμος οφείλει να συμβάλλει στον εξοπλισμό της Αστυνομίας, με δωρεά περιπολικών και μοτοσυκλετών, ώστε να κινούνται στους δρόμους μας διπλάσιες περιπολίες. 

Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας οφείλει να ενεργοποιήσει και να ελέγξει την ιδιωτική  εταιρεία security που οι δήμος πληρώνει, όπως έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού και πολλοί άλλοι Δήμοι, συμπληρώνοντας το έργο της Αστυνομίας και καλύπτοντας με περιπολίες όλες τις γειτονιές μας.

 Άλλωστε είμαστε από τις οικονομικά υγιείς περιοχές στο  Λεκανοπέδιο και έχουμε  απαίτηση και δικαίωμα  να λαμβάνουμε βασικές  παροχές που έχουν κι άλλοι δήμοι γύρω μας.

Η ασφάλεια μας αποτελεί μέγιστο αγαθό και δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να παρακολουθεί αδρανής από τον καναπέ το δελτίο των 9.00 για να ενημερωθεί πόσες ληστείες έγιναν στην πόλη  μας!!!

 

Δημήτρης Οικονόμου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.