Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 16:55

Ο Δήμος καλεί ιδιοκτήτες κατοικίδιων να τα εγγράψουν στο μητρώο δεσποζόμενων ζώων


Με το μητρώο δεσποζόμενων κατοικίδιων του Δήμου Παπάγου Χολαργού να αριθμεί 60 (!) ζωάκια, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η σχετική υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε ανακοίνωση-παρότρυνση που καλεί τους δημότες που έχουν  κατοικίδια, να τα εγγράψουν στο Μητρώο Δεσποζόμενων Ζώων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση αυτό κρίνεται αναγκαίο για την ασφάλεια των τετράποδων φίλων μας. 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου οφείλει να φροντίζει για τη σήμανση (τσιπ), τη στείρωση και τον εμβολιασμό του. Κάθε κατοικίδιο πρέπει επίσης να διαθέτει βιβλιάριο υγείας, ώστε να έχει συντονισμένη ιατρική παρακολούθηση.

Ενώ υπενθυμίζεται ότι τα σκυλάκια πρέπει να κυκλοφορούν με λουράκι, ενώ οι ιδιοκτήτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν τα περιττώματα σε δημόσιους χώρους.

Ωστόσο, για την πινακίδα που “κοσμεί” το παρκάκι της οδού Παναγιώτου στου Παπάγου, στην οποία έχουν αναφερθεί και κεντρικά μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία κίνηση να αφαιρεθεί, αλλά πρόσφατα πακτώθηκε πιο ενισχυμένα με νέο τσιμέντο όπως αναφέρουν αναγνώστες του myxolαrgos/mypapagos.gr. Η πινακίδα που ναι μεν αναφέρει ότι η απαγόρευση προέρχεται από τον... "Δήμο Παπάγου", ωστόσο περνά ξεκάθαρα το μήνυμα στα μικρά παιδιά που μόλις έχουν μάθει να διαβάζουν, ότι τα ζωάκια είναι βλαβερά για την υγεία τους!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.