Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 01:41

25.000 ευρώ κόστισε “Το Περιοδικό” του Δήμου Παπάγου Χολαργού


Την εμφάνιση του έκανε αυτές τις μέρες το έντυπο που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή, αφού όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος εντόπιζε ένα έλλειμμα ενημέρωσης των δημοτών.

Αντίθετοι ήταν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με την Νατάσσα Χαμηλοθώρη να επισημαίνει στην τοποθέτηση της: “24.800 ευρώ δημόσιο χρήμα και 60.000 κομμάτια. Κλιματική αλλαγή; Πόσα δέντρα; Πόσο χαρτί πεταμένο; Tο μεγαλύτερο κόστος σε ένα έντυπο είναι το χαρτί του. Πόση περιβαλλοντική ζημιά; Πόσα χρήματα πεταμένα; Και όλα αυτά στην ψηφιακή εποχή. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν μία καλύτερη ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου και έκδοση εντύπων με συγκεκριμένη θεματολογία που θα εντάσσονται σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης για τους δημότες κατά περίπτωση”.

Την αντίθεση του είχε καταθέσει και ο τότε Αντιδήμαρχος Παπάγου Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου 2020, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν έχω πειστεί ότι θα προσφέρει στην ενημέρωσης ένα τέτοιο έντυπο” και συμπλήρωσε, “δεν πιστεύω ότι θα τελεσφορήσει και δεν θα έχει καλή πορεία”.

Το Περιοδικό ωστόσο, μοιράστηκε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεντρώνοντας αρνητικές κριτικές, αφού όχι μόνο δεν ανέφερε κάτι που να μην είναι ήδη γνωστό στους δημότες, αλλά δεν περιείχε ούτε κάποιο χρηστικό στοιχείο, ούτε ακόμη κάποιο υλικό ή μηνύματα ευαισθητοποίησης.

Τα σχόλια των δημοτών που έφτασαν στο myxolαrgos/mypapagos.gr μιλούν για μία "εικονική πραγματικότητα" που επιλεκτικά εμφανίστηκε στο έντυπο, για έμμεσες διαφημίσεις, για πληροφορίες που ελέγχονται, ενώ τα περισσότερα επικεντρώνονται στην κατασπατάληση χρήματος, αφού για τους δημότες όπως φαίνεται δεν είναι μία… επιλέξιμη δαπάνη!

Το Περιοδικό, παρόλα ταύτα και σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας θα εκδίδεται σε 6 διμηνιαία τεύχη και 60.000 τεμάχια το χρόνο με κόστος μέχρι 24.800 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και η έκδοση και η διανομή, θα έχει 24 σελίδες και θα είναι πολύχρωμο. 

Στελέχη του περιoδικού που ορίσθηκαν με απόφαση Δημάρχου είναι οι:

Διευθυντής: Βασίλης Θωμόπουλος

Υπεύθυνος έκδοσης: Μιχάλης Υφαντής, Αντιδήμαρχος Παπάγου

Συντακτική Ομάδα: Νίκη Ζιαμπάρα, Βαρβάρα Κοσμάτου, Μυρσίνη Λιοναράκη

Art Direction: Κατερίνα Γκούμα, Πρόεδρος Κοινότητας Χολαργού 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.