Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 09:40

Διγλωσσία από το Δήμο για την παραχώρηση των σχολείων σε Συλλόγους εν μέσω Covid19


Στην τελευταία του συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε στη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πετράκης, ζήτησε από τα μέλη να ψηφίσουν την παραχώρηση σχολικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους. 

Παρά τη δεδομένη αντίρρηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων στην παραχώρηση των κλειστών χώρων των σχολείων τους, λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, η πλειοψηφία  προχώρησε σε μία απόφαση που περιείχε τόσο το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Παπάγου όσο και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των 2ου-3ου Δημοτικών Παπάγου.

Στην απόφαση αίσθηση προκαλεί η αποτύπωση ότι ναι μεν απορρίπτει το αίτημα που υπήρχε για χρήση αιθουσών διδασκαλίας από το Λύκειο των Ελληνίδων, αλλά επιτρέπει την παραχώρηση για αίθουσα τελετών που χρησιμοποιείται καθημερινά από δύο σχολεία, καθώς αναφέρει ότι όσο ισχύουν τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας δεν θα παραχωρούνται οι αίθουσες διδασκαλίας!

Και όλη αυτή η συζήτηση δεν αφορούσε σε αιτήματα Συλλόγων γονέων αφού οι περισσότεροι εξ αυτών σύμφωνα με το ρεπορτάζ συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης από τις ειδικές συνθήκες έχουν αναστείλει για φέτος τις απογευματινές δραστηριότητες που παραδοσιακά έκαναν μέσα στα σχολεία τους.

Την απόφαση καταψήφισαν η εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού που συμμετέχουν ως μέλη στην Επιτροπή.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.