Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 18:40

Η "Λόλα", οι "μπαρούφες" κι ένας Δήμαρχος εκτός εαυτού

 

Σε μία κατάσταση μάλλον εκτός εαυτού ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος έριξε πολύ χαμηλά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης και σίγουρα εκτός πολιτικού διαλόγου.

Αρχικά χαρακτήρισε "μπαρούφα" την τοποθέτηση της πάντα διαβασμένης Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Σιώτου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και της καθαριότητας, αμφισβητώντας βασικούς όρους φυσικής, αλλά και τα διεθνή επιστημονικά στάνταρντς, που τελικά μάλλον αγνοεί. Φράση που με την παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου απαλείφθηκε τελικά από τα πρακτικά, αφού ο κ. Κουκής δήλωσε πως θεωρεί δεδομένο ότι ο Δήμαρχος ανακαλεί.

Ωστόσο λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αποστολόπουλος επιτέθηκε απαξιωτικά και στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Ανυφαντή. "Θα αρχίσουμε με τα βασικά μαθήματα της Α' Δημοτικού, Λόλα να ένα μήλο" είπε, κι αφού ολοκλήρωσε την απάντηση του τόνισε "1-0", κάνοντας χρήση του ποδοσφαιρικού όρου.

Μία συζήτηση που όπως όλα έδειχναν είχε βγάλει το Δήμαρχο εκτός ελέγχου ανεξήγητα, αφού παρά τις όποιες αντιρρήσεις των μελών της αντιπολίτευσης, η πολιτική του για τα δημοτικά τέλη τα οποία διατήρησε στα ίδια υψηλά επίπεδα, επικράτησε.

Την ίδια ώρα όμως, ο Δήμος για πρώτη φορά έχει παραμείνει ήδη δύο μέρες χωρίς... Αντιδημάρχους! Η θητεία όλων (εκτός Πετράκη, Υφαντή που ορίστηκαν σε δεύτερη φάση) έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, κι ενώ ο Δήμαρχος μας έχει συνηθίσει να τους ορίζει πάντα νωρίτερα ή στην εκπνοή και ειδικότερα να τους ανακοινώνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν αυτό συμπίπτει όπως έγινε και τώρα, πάρα ταύτα λευκός καπνός ακόμη δεν έχει βγει.

Τόσο η απουσία του τ. Αντιδημάρχου Θανάση Βαλυράκη στη σπουδαιότερη συνεδρίαση που αφορούσε στα δημοτικά τέλη, όσο και η δημοσιοποίηση των όρων που έθεσε ο Αντιδήμαρχος Παπάγου Δημήτρης Οικονόμου, ώστε να παραμείνει στη θέση, δύο από τους επίδοξους δελφίνους, προφανώς έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο στον άλλοτε κραταιό νικητή του 54%.

Αλλιώς πως να εξηγηθεί η ένταση που έβγαλε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους κακούς και αγενείς χαρακτηρισμούς που μοίραζε σε όποιον δε συμφωνούσε μαζί του;

 

Τη συνεδρίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο http://www.hellasnews.tv/live/?position=22&showheader=1&showfooter=1

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.