Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:33

Πώς πάρθηκε η απόφαση για τη συστέγαση των δύο σχολείων στο Χολαργό. Ποιός έχει την ευθύνη;


 

Με την πρωτοφανή απόφαση που περιλαμβάνει (και το αναφέρει) απόντες Δημοτικούς Συμβούλους να υπερψηφίζουν, κατέγραψε ο Δήμαρχος την πλειοψηφική απόφαση που χρειαζόταν να δείξει ότι ήταν και με μεγάλη διαφορά (21 υπέρ και 10 κατά), για τη συστέγαση του 1ου Λυκείου με το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Ενώ στην πραγματικότητα η ψηφοφορία καταγράφηκε με το οριακό 11-8 και την διαφοροποίηση ενός Δημοτικού Συμβούλου του Δημάρχου.

Με τη φράση: "Μήπως έχετε ξεχάσει ότι είμαστε μια μακρά πλειοψηφία στο Δήμο;", απάντησε ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, στη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Σιώτου, όταν εκείνη έβαλε θέμα απαρτίας και διαδικασιών στην έναρξη της επίμαχης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη τα emails που είχαν στείλει πολλές ώρες πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, και όχι μόνο, δηλώνοντας... παρόντες και ότι υπερψηφίζουν τα θέματα της συνεδρίασης.

Η κα Σιώτου ανέφερε την παράγραφο της Π.Ν.Π. η οποία ορίζει ότι οι συνεδριάσεις πολιτικών οργάνων με τηλεδιασκέψεις γίνονται με ακριβώς τους ίδιους όρους σαν να ήταν δια ζώσης. Και αναρωτήθηκε πως, και επί της ουσίας, μπορεί να ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πριν ακούσουν τα αντεπιχειρήματα, αλλά κυρίως τους φορείς που θα ενημέρωναν ειδικότερα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η μετακίνηση και εν τέλει ο συνωστιμός πολλών μαθητών.

Ο Δήμαρχος, αφού έδωσε την προαναφερόμενη απάντηση στην κα Σιώτου, άρχισε τα τηλέφωνα και ένας ένας οι δημοτικοί του σύμβουλοι που πριν είχαν δηλώσει αδυναμία παρουσίας, ξεκίνησαν να εμφανίζονται.

Κι έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με το μπαλάκι της ευθύνης και κατακυρώθηκε στον ίδιο το Δήμαρχο και τους 11 δημοτικούς του συμβούλους που υπερψήφισαν την απόφαση της μεταφοράς των Α' και Β' τάξεων του 1ου Λυκείου στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και παράλληλα την παραμονή της Γ' τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού μέσα στο εργοτάξιο-σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή προέκυψε από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, αφού εξαντλήθηκε από την πλευρά του Δήμου η προσπάθεια να περάσει την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας βαφτίζοντας "γνωμοδότηση" την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλο το καλοκαίρι. Η συστέγαση, οι σχολικοί χώροι, η αποκλειστική, ή από κοινού χρήση σχολικών χώρων και το ωράριο λειτουργίας αυτών είναι αρμοδιότητα και ευθύνη που ανήκει ξεκάθαρα βάσει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στους δήμους της χώρας, αφού οι Δήμοι είναι αυτοί που οφείλουν να εξασφαλίζουν τις σχολικές υποδομές για το πλήθος των μαθητών τους.

Στο Χολαργό και στου Παπάγου η σχολική στέγη είναι το πολυτιμότερο και σταθερά, τα τελευταία χρόνια, σε έλλειψη αγαθό!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.