Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 11:32

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου Χολαργού επιτέλους καταδίκασε τις επιθετικές ενέργειες ενάντια σε ζώα


Υπό την πίεση της φιλοζωικής κοινότητας και μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα η Δημοτική Αρχή Παπάγου έκανε τελικά το αυτονόητο και ελάχιστο να εκδώσει δηλαδή μία ανακοίνωση που καταδικάζει τις βιαιοπραγίες κατά ζώων. Αν και στην ανακοίνωση της η αρμόδια Αντιδήμαρχος αναφέρει ως αφορμή τις πρόσφατες θανατώσεις σκύλων, ενώ μετράμε δεκάδες θύματα από γάτες ακόμη και περιστέρια, τουλάχιστον όμως έγινε μία αρχή. Σημαντικό στοιχείο επιπλέον στην ανακοίνωση είναι αναφορά στα ζώα συντροφιάς, κι αυτό γιατί λίγες μέρες πριν ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι "ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά με τα δεσποζόμενα". Μάλλον κάτι αλλάζει.

Διαβάστε την ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο site του Δήμου Παπάγου Χολαργού:

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για ρίψη δηλητηριωδών ουσιών (φόλες) με θύματα σκύλους, ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού:
- καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά ενάντια στα ζώα συντροφιάς ή τα αδέσποτα.
- απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σε περίπτωση που εντοπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια που θέλει σε κίνδυνο ζώα. Θυμίζουμε σχετικά ότι η θανάτωση ζώων με φόλες αποτελεί έγκλημα και διώκεται από το νόμο.

Από την πλευρά του, ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την προστασία των ζώων σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και δεν θα επιτρέψει σε ασυνείδητους να δρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Μαρία Δημητριάδου - Καρασιμοπούλου
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.