Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 09:15

Οργισμένη απάντηση από την παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για τις "αλήθειες" του Δημάρχου

Άμεση η αντίδραση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μετά το ενημερωτικό δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου Χολαργού σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού (δημοσιεύεται στη συνέχεια). Σύμφωνα με τα μέλη της δημοτικής παράταξης το κείμενο της δημοτικής αρχής είναι γεμάτο ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τα δεκάδες σχόλια που συγκέντρωσε για πρώτη φορά ανάρτηση στη σελίδα του δήμου στο facebook αγανακτισμένων δημοτών, γονέων και των δύο σχολείων. Η κατάσταση λίγες ώρες πριν τον αγιασμό σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι έκρυθμη και όλα τα σενάρια ανοιχτά...

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη":

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Λυκείου δεν μπορεί να δοθεί με ψέματα!

Με ομοβροντία ψεμάτων και ανακριβειών προσπαθεί πια η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου να ανασχέσει το κύμα αγανάκτησης μαθητών, γονιών και καθηγητών, για τις καταστροφικές επιλογές που έχει κάνει στην διευθέτηση του έργου του 1ου Λυκείου Χολαργού.
Αφού παρουσίασε ότι δήθεν τον δεσμεύει η σύμβαση και ότι δεν μπορεί να μεταφέρει στο κενό Πολωνικό Σχολείο που έχει νοικιάσει ο Δήμος το 1ο Λύκειο, αφού παραποίησε τα στοιχεία της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάζοντας ως παρόντες τους δημοτικούς συμβούλους που απουσίαζαν, τώρα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου με νέα ψέματα περιγράφει την δική του «αλήθεια», διαδίδοντας ότι δήθεν υπάρχουν επτά κενές αίθουσες στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού.
Είναι προφανές ότι ο κ. Αποστολόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του αλλά και κάθε μέτρο και προσπαθεί μερικά εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, όπου εν μέσω κορωνοϊού θα συγκεντρώσει 500 παιδιά στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, να μαζέψει τα συντρίμμια μιας σειράς αλλεπάλληλων λαθών, αδράνειας και αντιφατικών αποφάσεων.
Παρά τις αντιδράσεις όλης της σχολικής κοινότητας μαθητών, γονιών και καθηγητών, και ιδιαίτερα παρά την κατηγορηματική δήλωση του Συλλόγου των καθηγητών και του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Χολαργού ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διασφαλιστούν παιδαγωγικοί και λειτουργικοί όροι καθώς και όροι υγιεινής και ασφάλειας, η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου προκειμένου να κρύψει τα δικά της τραγικά λάθη, την ανευθυνότητα και επιπολαιότητα που επέδειξε τρία χρόνια τώρα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, ενώ καταστρέφει κάθε στοιχείο υγιούς σχολικού περιβάλλοντος καταργώντας αίθουσες ειδικοτήτων και υποχρεώνοντας τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να πορευτούν προς τις Πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στα έργα, στις σκόνες και στα μπάζα.
Ο κ. Αποστολόπουλους δήλωσε ότι δεν χρειάζεται τους δημοτικούς συμβούλους, διότι ο ίδιος μόνος του διαθέτει την πλειοψηφία. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται ούτε τη γνώμη των εκπαιδευτικών, ούτε τη γνώμη των γονιών και των μαθητών. Οι δημότες του Χολαργού και του Παπάγου, δεν έχουν παρά να κάνουν υπομονή τρία χρόνια ακόμη για να αποκτήσουν την δυνατότητα να διορθώσουν το λάθος τους.


«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 

Διαβάστε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού που προκάλεσε τις αντιδράσεις:

Η αλήθεια για τη συστέγαση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και δύο τάξεων του 1ου Λυκείου Χολαργού

Με αφορμή την ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, αλλά και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της συστέγασης του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις, ώστε το σχολικό συγκρότημα της οδού Αετιδέων 48-50, να λειτουργήσει με ασφάλεια και με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα:

Με την υπ. αριθ. 104/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, ύστερα από πρόταση του σχολικού συμβουλίου του 1ου Λυκείου Χολαργού, αποφασίστηκε:

H προσωρινή μεταφορά της Α΄ τάξης και της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, σε επτά κενές αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος (έξι αίθουσες διδασκαλίας και μια αίθουσα χημείου).

Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του σχολείου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις και συγκεκριμένα:

Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του Γυμνασίου θα γίνεται από διαφορετική είσοδο-έξοδο, και συγκεκριμένα, αυτή της οδού Αετιδέων, ενώ οι μαθητές του Λυκείου θα χρησιμοποιούν την είσοδο-έξοδο της οδού Κλειούς, ώστε να μην έρχονται καθόλου σε επαφή.
Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών του Γυμνασίου, οι ώρες διαλειμμάτων, καθώς και οι ώρες χρήσεις του κυλικείου, θα είναι διαφορετικές από αυτές των μαθητών του Λυκείου.
Έχει εξασφαλισθεί ο προαυλισμός των μαθητών του Γυμνασίου σε διαφορετικό χώρο, από αυτών του Λυκείου, καθώς και έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό κάγκελο.
Οι μαθητές του Γυμνασίου θα χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους υγιεινής από τους μαθητές του Λυκείου.
Έχουν ήδη τοποθετηθεί στο σχολικό συγκρότημα τρεις (3) υπάλληλοι καθαριότητας, ώστε να καθαρίζεται το σχολείο σχολαστικά καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του, αλλά και μετά την αποχώρηση των μαθητών.
Το σχολικό συγκρότημα έχει εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά και την ημέρα του Αγιασμού θα παραδοθούν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς οι προστατευτικές μάσκες, με μέριμνα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του σχολείου.
Όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, θα στεγαστούν στο σχολικό συγκρότημα της οδού Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν εκτελούνται εργασίες, με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.