Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 12:52

Οι 6 ολόαδειες, ευάερες, ευήλιες αίθουσες του "Πολωνικού" στο Χολαργό

Η ανεξήγητη άρνηση του Δημάρχου Ηλ. Αποστολόπουλου να αξιοποιήσει τις 6 κενές αίθουσες του Πολωνικού σχολείου επικρατεί στις συζητήσεις μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν τώρα προ των πυλών το πρόβλημα της συστέγασης του 1ου Λυκείου Χολαργού και του 1ου Γυμανσίου Χολαργού. Έξι αίθουσες για τις οποίες ο Δήμαρχος συμφώνησε να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο 10.000 ευρώ το μήνα, τελικά κάνοντας χρήση ο Δήμος Παπάγου Χολαργού μόνο του ισογείου για τέσσερα τμήματα Νηπιαγωγείων.

Το κτίριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του myxolargos/mypapagos.gr είχε μισθωθεί και κατά το παρελθόν από την δημοτική αρχή Σκούρτη για να καλύψει ακριβώς την ίδια ανάγκη τη στέγαση δηλαδή μαθητών εν όψει της ανέγερσης της νεότερης πτέρυγας του σχολικού συγκροτήματος της Καραϊσκάκη. Τότε, όμως είχε προβλεφθεί η ανάγκη έγκαιρα και αφού βρέθηκε ο χώρος πρώτα για τη λειτουργία του σχολείου, τότε μόνο ξεκίνησε το έργο.

Ένα έργο, που όπως έχει γραφτεί με δεκάδες λέξεις, ήταν γνωστό από το 2015 ότι θα γίνει, φτάνει τώρα η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου να ανακοινώνει μόλις δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία ότι όλα είναι μια χαρά και ότι οι 7 αίθουσες που χρειαζόταν για την κάλυψη των Α' και Β' τάξεων του Λυκείου περίμεναν... κενές στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Μία μάλλον περίεργη ανάγνωση, αφού οι τρεις από αυτές είναι το Χημείο, η αίθουσα Μουσικής και η αίθουσα των Εικαστικών. Κι έτσι να υπογράφεται μία ούτως ή άλλως υποβάθμιση του καλύτερα οργανωμένου σχολείου της ευρύτερης περιοχής.

Όλα αυτά με το Υπουργείο να οπισθοχωρεί και τελικά να πετάει το μπαλάκι στον Δήμο για να αποφασίσει της συστέγασης (;!). Το Υπουργείο Παιδείας που ακόμα και διοικητικά αφήνει έκθετους τους εκπαιδευτικούς χωρίς να έχει ιδρύσει το παράρτημα του Λυκείου.

Και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση να δημιουργείται μέσα στην αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας που παραμονεύει για τέτοιες αστοχίες με συγχρωτισμούς μεγάλων πληθυσμών ειδικότερα σε ένα κλειστού τύπου σχολείο. Την ίδια ώρα που οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι και ένας χώρος να υπάρχει που θα μπορεί να καλύψει έστω μόνο ένα τμήμα να σπάσει στα δύο, αυτό να γίνει!
Εμείς εδώ "βάζουμε τα χεράκια μας, να βγάλουμε τα ματάκια μας"...

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.