Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 17:59

Ο Ν. Στάππας για το νέο κτήριο ΚΑΠΗ-Πολυιατρείων του Παπάγου

 Για την περίφραξη που θεμελιώνεται γύρω από το υπό ανέγερση κτίριο ΚΑΠΗ και Πολυιατρείων στου Παπάγου σχολιάζει με μήνυμα του ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού Νίκος Στάππας.

"Μπροστά από το κτήριο υπάρχει το προαύλιο του. Όμως ετοιμάζεται περίφραξη του. Έτσι θα χαθεί η εύκολη πρόσβαση σε αυτό τον δημόσιο χώρο σε κεντρική περιοχή του Παπάγου. Με λίγα κατάλληλα δέντρα θα μπορούσε να προσφέρει σκιά και φυσική ομορφιά.

Η θεμελίωση του τοίχου περίφραξης που ετοιμάζεται θα αποκόψει το πεζοδρόμιο από τον κήπο του κτηρίου. Εάν κατασκευαστεί περίφραξη θα διαιρέσουμε ένα δημόσιο χώρο. Και θα καταλήξουμε να έχουμε ένα πεζοδρόμιο με δέντρα στη μέση του (δηλαδή χωρίς ελεύθερη διάβαση πεζών), δίπλα σε περιφραγμένο δημόσιο κτήριο.
Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά αλλά με μία νέα κατασκευή, τη σημερινή κατάσταση μετακίνησης των πεζών σε ανεπαρκή και εκτός προδιαγραφών πεζοδρόμια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που παρέλαβε τη μελέτη, είχα επισημάνει το πρόβλημα και είχα πάρει την απάντηση οτι δεν πρόκειται να κατασκευαστεί περίφραξη.

Επί πλέον προβλήματα που εντόπισα κατά την επίσκεψη μου είναι οι κάδοι που έχουν καταλάβει το πεζοδρόμιο και έχουν δημιουργήσει διάβαση πεζών εκτός προδιαγραφών
καθώς και ότι ειδικά στη θέση αυτή δεν έχει δημιουργηθεί η διάβαση πεζών που ορίζει η νομοθεσία για την ασφαλή διάβαση πεζών σε θέση έργων επί πεζοδρομίου.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.