Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 10:00

Έρχονται σχολικοί νοσηλευτές στα 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Παπάγου

Σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου τοποθετήθηκαν δύο σχολικές νοσηλεύτριες.

Στον ίδιο πίνακα και στις γειτονικές μας περιοχές τοποθετήθηκαν αντίστοιχα νοσηλευτές σε 5 Δημοτικά και 1 Νηπιαγωγείο στην Αγία Παρασκευή, σε 4 Δημοτικά και 2 Νηπιαγωγεία στο Χαλάνδρι και σε 4 Δημοτικά σχολεία του Ψυχικού. 

Στα καθήκοντα των σχολικών νοσηλευτών περιλαμβάνονται:


1. Η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους υπευθύνους αγωγής υγείας ή σχολικών δραστηριοτήτων και τους γονείς για θέματα της αρμοδιότητας τους.

2. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας (εκπ/κοί, μαθητές, γονείς) με σκοπό την προαγωγή της ατομικής υγιεινής των μαθητών και την προφύλαξή από σχετικούς κινδύνους.

3. Η συμμετοχή σε προγράμματα που αφορούν στη βελτίωση και εξασφάλιση υγιούς σχολικού περιβάλλοντος.

4. Η συμμετοχή στον έλεγχο και την παρακολούθηση των συνθηκών υγιεινής του σχολικού περιβάλλοντος (αίθουσες, κοινόχρηστοι χώροι, κυλικείο), προτείνοντας τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των μαθητών.

Σε περίπτωση ατυχήματος, εκτιμούν την κατάσταση και εισηγούνται ως προς την αναγκαιότητα της μεταφοράς του μαθητή σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι σχολικοί νοσηλευτές ακολουθούν τον κώδικα δεοντολογίας της ειδικότητας τους και τηρούν τις σχετικές με το επαγγελματικό απόρρητο διατάξεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Σημειώνεται ότι εν μέσω πανδημίας της COVID19 και εν όψει ανοίγματος των σχολείων η συγκεκριμένη ειδικότητα είναι απολύτως απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία κάθε σχολείου!

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.