Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 04:27

Από τις αρχές του 2021 τα ΚΔΑΠ στο Δήμο Παπάγου Χολαργού


Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για τη Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής επισημαίνει με νέα ενημέρωση ότι λόγω των καθυστερήσεων, οι οποίες θα προκύψουν για την ολοκλήρωση των εκτός του Δήμου διαδικασιών (έγκριση αδειοδότησης & έγκριση πρόσληψης προσωπικού) τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2021.

Η ΕΕΤΑΑ δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους προμήθειας vouchers τα οποία θα μπορούν να ενεργοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέχρι και το μήνα Μάιο. Η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.

Οι αιτούσες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2019, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα τις:

27.000€ έως δύο (2) παιδιά
30.000€ για τρία (3) παιδιά
33.000€ για τέσσερα (4) παιδιά και τις
36.000€ από πέντε (5) παιδιά και άνω

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης φιλοξενούνται σε χώρους Δημοτικών σχολείων. Λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά τις περιόδους, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5 έως και 12 ετών, ενώ δεκτά γίνονται και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.