Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 11:14

ΤΩΡΑ: Διαπληκτισμοί στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου στου Παπάγου


 

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης σχολείου στο "οικόπεδο της Παναγιώτου" ήρθαν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Όταν σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου Παπάγου Χολαργού ξεκίνησαν να αποξηλώνουν τα όργανα από τη μικρή Παιδική Χαρά της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στου Παπάγου. Οι περίοικοι θορυβημένοι, αλλά και αγανακτισμένοι κάλεσαν την Αστυνομία για να παρέμβει.

"Τις κούνιες τις αντικατέστησαν τον Ιούνιο! Πριν από ένα μήνα, εν μέσω καραντίνας! Και τώρα μας λένε ότι όλα τα όργανα κρίθηκαν ακατάλληλα; Σε αυτή την πλατεία παίζαμε κι εμείς παιδιά και τώρα φέρνουμε τα δικά μας. Tο μόνο που ζητάμε είναι να μας αφήσουν έστω αυτές τις καινούργιες κούνιες!", δήλωσε στο myxolargos/mypapagos.gr η κα Χριστίνα.

Και συμπλήρωσε: "Έχουν κόψει ήδη 4 μεγάλα πεύκα. Το τελευταίο πρόσφατα. Τους ρωτάμε για την αντικατάσταση τους και δεν παίρνουμε καμία απάντηση! Τι θέλουν πια να μην έχουν τα παιδιά έναν ελεύθερο χώρο;".

Λόγω των επεισοδίων στο σημείο εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ο οποίος παρουσίασε μία "φρέσκια" απόφαση του (με ημερομηνία 28/7/20) με την οποία δεσμεύεται ότι "θα αντικαταστήσει με παιδικά παιχνίδια υπαίθρου που θα είναι πιστοποιημένα για την ασφάλεια των χρηστών. Η προμήθεια και εγκατάσταση τους θα γίνει στο προσεχές μέλλον, μόλις εγκριθεί η απαιτούμενη δαπάνη. Τα παιχνίδια θα είναι τα εξής: Δύο (αλλά μέσα σε παρένθεση 1) ελατηριωτά και μία τραμπάλα"! Στο έγγραφο του δε ο Αντιδήμαρχος δίνει μία τρίτη ονομασία στο χώρο "Πάρκο Αργυροκάστρου και Παναγιώτου". 

Ερωτήματα όπως πάντα που προκύπτουν, όπως το γιατί δεν είχαν την απαιτούμενη πιστοποίηση οι κούνιες που μόλις πριν ένα μήνα τοποθετήθηκαν, θα μείνουν στον αέρα...

Να θυμίσουμε ότι η πλατεία που παρότι έχει και διαμόρφωση πλατείας και όνομα πλατείας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου του 1995, σύμφωνα με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που πρόσφατα ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου το προορίζει για ανέγερση σχολικού κτιρίου.

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα άλλωστε, δόθηκε και το "πράσινο" φως από το Υπουργείο Παιδείας γι αυτό το σκοπό με την απόφαση ίδρυσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου.

Όπως όλα δείχνουν τα σημερινά γεγονότα είναι μόνο μία μικρή γεύση από τις αντιδράσεις, που θα ακολουθήσουν, αφού είναι ξεκάθαρο ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα διεκδικήσουν να παραμείνει ο χώρος ελεύθερος και πράσινος.

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.