Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 06:36

Κύμα ζέστης και μελτέμια. ΠΡΟΣΟΧΗ στον Υμηττό!


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Έπειτα από ένα δροσερό, για τα δεδομένα της εποχής, ξεκίνημα της εβδομάδας, η θερμοκρασία, ανέβηκε μέρα με την ημέρα και κυμαίνεται πλέον σε υψηλά, φυσιολογικά όμως για την εποχή επίπεδα.
Το κύμα ζέστης το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά ως ένα τυπικό σχετικά θερμό καλοκαιρινό διάστημα, κορυφώνεται σήμερα Σάββατο, με το Μελτέμι να εξασθενεί και την θερμοκρασία να φτάνει, το μεσημέρι, κοντά στους 36°C.
Την Κυριακή, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και ζεστός ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω και η υγρασία θα αυξηθεί ελαφρά, κάνοντας την αίσθηση της ζέστης εντονότερη.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, το Μελτέμι θα κυριαρχήσει και πάλι χωρίς, ωστόσο, η θερμοκρασία να υποχωρεί σημαντικά. Μικρή πτώση του "υδραργύρου" αναμένεται την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει νέα άνοδος.

Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών με τους κατά διαστήματα ενισχυμένους ανέμους προβλέπεται να διαμορφώσει επικίνδυνες, για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, συνθήκες και ως εκ τούτου καλό θα είναι να υπάρχει σχετική επαγρύπνηση ιδιαίτερα όσων αφορά την περιοχή του Υμηττού, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την περσινή πυρκαγιά, αν και είναι καλά φυλασσόμενη, παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτη!!!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.