Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 17:13

Ιδρύθηκαν 4ο Δημοτικό Παπάγου, 6ο Δημοτικό Χολαργού

 

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (17/7) ανακοινώθηκαν η ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου στο οικόπεδο της οδού Παναγιώτου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού στο υπό μίθσωση κτίριο της Ναυαρίνου. Έτσι πια και με τη... "βούλα" αναγνωρίσθηκε η σαρδελοποίηση των σχολείων της πόλης μας, αφού οι αποφάσεις των ιδρύσεων νέων σχολείων από το Υπουργείο είναι... σπάνιο είδος!

Οι πιέσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των Συλλόγων Γονέων απέδωσαν τουλάχιστον σε πρώτη φάση και η Δημοτική Αρχή κατέθεσε για πρώτη φορά με σθένος, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, τις προτάσεις της, ώστε να ιδρυθεί ένα δημοτικό σχολείο στο υπό μίσθωση γνωστό ως Πολωνικό για την κοινότητα του Χολαργού και ένα ακόμη στο οικόπεδο της Παναγιώτου για την κοινότητα του Παπάγου.

Αυτή όμως, είναι μόνο η αρχή μίας μεγάλης πορείας. Οι ιδρύσεις αυτές τελούν σε αναστολή, αφού δεν είναι εφικτό να τεθούν σε ισχύ από την προσεχή σχολική χρονιά, οπότε είναι μία σειρά δράσεων που θα πρέπει να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να το δούμε στην πράξη.

Σαφώς πιο ορατή η λειτουργία του 6ου Δημοτικού Χολαργού αφού, χρειάζονται μόνο μερικές τροποποιήσεις στο κτίριο της οδού Ναυαρίνου, αλλά απαιτείται και η αλλαγή ορίων όλων των Δημοτικών Σχοελίων με ένα νέο μοίρασμα των μαθητών.

Όσο για την ανέγερση κτιρίου στην Παναγιώτου τα πράγματα μάλλον είναι πιο περίπλοκα με αρκετά περισσότερα βήματα μέχρι τον τελικό στόχο, αφού απαιτούνται η εκπόνηση μελετών, η αναζήτηση χρηματοδότησης, η κατασκευή του κτιρίου και φυσικά το πολιτικό κόστος να πειστούν οι περίοικοι, που θεωρούν το συγκεκριμένο οικόπεδο ως την αγαπημένη "πλατεία 28ης Οκτωβρίου" της γειτονιάς τους.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.