Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:51

Σε απογευματινή βάρδια στέλνει τους μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού η διοίκηση Αποστολόπουλου


Στην απογευματινή βάρδια για το 1ο Λύκειο Χολαργού στο κτίριο πια του 1ου Γυμνασίου Χολαργού επιμένει η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου, αφού κατάλαβε ότι τελικά μάθημα και έργα δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα. Έτσι τώρα έφτασε να προκρίνει τη λειτουργία του Γυμνασίου με κομμένα διαλείμματα και μείον μία διδακτική ώρα με τη λήξη στις 13.00 καθημερινά και αντίστοιχα για το 1ο Λύκειο πάλι μειωμένο ωράριο από τις 13.15 έως τις 18.00 καθημερινά για όσο διαρκέσουν τα έργα στο κτίριο της Καρασϊσκάκη.

Άγνωστο βέβαια το "όσο διαρκέσουν τα έργα" αφού εργασίες δεν πραγματοποιούνται καθημερινά, ενώ  ο εργολάβος ήδη ζήτησε και πήρε μία πρώτη παράταση 79 ημερών με την αιτιολογία ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει χάνοντας χρόνο σε συζητήσεις με τη σχολική κοινότητα και τις υπηρεσίες, παρότι επωφελήθηκε και το διάστημα του lock down που το σχολείο ήταν χωρίς μαθητές. Άρα ήδη οι 15 συμβατικοί μήνες έγιναν κάπου 18...

Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όπου συζητήθηκε σήμερα το θέμα έλαβε τρεις ψήφους ΥΠΕΡ (Τράκας, Παπανδρέου, Δρανδάκης) και τρεις ψήφους ΚΑΤΑ (Γαμβρινός, Γιώργας, Καβάσιλα) και πέρασε η εισήγηση της δημοτικής αρχής κάνοντας χρήση της διπλής ψήφου του Προέδρου κ. Τράκα στην οποία αναφέρεται: "Την μεταφορά του 1ου Λυκείου Χολαργού, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Αν και η αρμοδιότητα της σχετικής απόφασης ανήκει στην Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Β.Τ., προτείνεται όπως τα μαθήματα του 1ου Λυκείου να πραγματοποιούνται κατά τις ώρες 13.15 έως 18.00". 

Στο "και πέντε" του έργου που έχει ήδη διαμορφωθεί το Λύκειο σε γιαπί, και μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια η δημοτική αρχή αλλάζει τα δεδομένα σε περίπου 550 οικογένειες, που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πια τα νέα στοιχεία για τη φοίτηση των παιδιών τους, είτε στο ένα σχολείο, είτε στο άλλο.

Γεγονός που αναμφισβήτητα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, τόσο σε επίπεδο αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, όσο φυσικά και σε επίπεδο μετεγγραφών των μαθητών, όπως αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με γραπτή του παρέμβαση στη συνεδρίαση της ΔΕΠ ανέφερε ότι είχε προηγηθεί συμφωνία για τη φιλοξενία μόνο της Α' τάξης του Λυκείου στην οποία εμμένει και ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος ο Σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου και η διεύθυνση με τη μεταφορά όλων των τμημάτων του Λυκείου. Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, ο οποίος επιπλέον έθεσε το θέμα να ζητηθεί από τον εργολάβο να εργαστεί τις απογευματινές ώρες στο Λύκειο, ώστε το πρωί να λειτουργήσει το σχολείο κανονικά.

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών του Λυκείου κατέθεσε πρόταση για τη διαμόρφωση των χώρων στο 1ο Γυμνάσιο, ώστε να μπορέσει η λειτουργία να γίνει πρωινή και για τα δυο σχολεία, ενώ η Διευθύντρια του Λυκείου χαρακτήρισε την απογευματινή λειτουργία αναχρονιστική που θυμίζει άλλες εποχές και δεν ταιριάζει στη σχολική χρονιά 2020-21.

Στο τραπέζι της συζήτησης αναπτύχθηκαν και τα θέματα της τήρησης των όρων υγιεινής και μη συνωστισμού λόγω covid19, οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλισθούν με τη συστέγαση των δύο σχολείων, όπως και οι όροι πυρασφάλειας ή εκκένωσης σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών σε ένα κτίριο που θα φιλοξενεί διπλάσιο πληθυσμό από αυτόν για τον οποίο προοριζόταν να φιλοξενεί όταν χτίστηκε.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί 21 ή 22 Ιουλίου και η αγωνία των δύο σχολικών κοινοτήτων θα παραταθεί, αφού η απόφαση θα έρθει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, αφού λάβει υπόψη της την γνωμοδότηση του ανώτατου οργάνου του Δήμου.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.