Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 17:42

Ένα σχολείο-εργοτάξιο. 250 Μαθητές σε αναζήτηση στέγης. Καμία παραίτηση!


 

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών στα Λύκεια μαθητές και γονείς κυρίως της Α' τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού δεν ξέρουν επίσημα αν θα μεταφερθούν, όπως είχε κυκλοφορήσει στο 1ο Γυμνάσιο της Αετιδέων.

Το θέμα θα είχε λήξει την περασμένη Τετάρτη (24/6) αλλά αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όπου προηγήθηκε, διευθυντές που συμμετέχουν ως μέλη της, αρνήθηκαν να γνωμοδοτήσουν μεμονωμένα για τη μεταφορά της μίας τάξης του σχολείου λύνοντας εν μέρει το πρόβλημα.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Σύμβουλος κα Χαμηλοθώρη, θυμίζοντας το αίτημα που είχαν συνυπογράψει με την κα Σιώτου για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την μεταφορά των μαθητών, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου, αλλά και την πραγματοποίηση των έργων στις σχολικές διακοπές, από τις 12 Μαρτίου.

Η κα Χαμηλοθώρη κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή στις δράσεις, αντιδράσεις και αποφάσεις, επεσήμανε ότι το έργο που σαφώς επιθυμεί η σχολική κοινότητα, αφού από τους γονείς άλλωστε είχε διεκδικηθεί, θα έπρεπε να ξεκινήσει μόνον όταν θα είχε εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών. Για να καταλήξει:
"Κε Δήμαρχε δεν γίνεται να πληρώνουν συνέχεια την ανεύθυνη διοίκηση σας οι δημότες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και πολύ περισσότερα τα παιδιά μας. Πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Να αναγνωρίσετε τα λάθη σας. Ως ελάχιστο δείγμα αυτού, οφείλετε να άρετε την απόφαση σας για τη μεταβίβαση των δύο αρμοδιοτήτων Παιδείας και Τεχνικών Έργων στον Αντιδήμαρχο σας, ζητώντας την παραίτηση του".

Ο Δήμαρχος για ακόμη μία φορά υποστήριξε ότι η μοναδική λύση είναι η απογευματινή βάρδια για τους μαθητές του Λυκείου στο κτίριο της Αετιδέων. Ανέφερε ότι το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το εργοτάξιο εντός του σχολείου στις ώρες λειτουργίας του, ήταν η σκόνη και λίγο ο θόρυβος που ενόχλησε τους καθηγητές και ζήτησαν την διακοπή του έργου, αλλάζοντας την αρχική τους θέση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ενώ για πρώτη φορά, είπε ότι ο ιδιοκτήτης του Πολωνικού δεν δέχεται να νοικιαστεί το κτίριο του για χρήση Λυκείου, γεγονός που ακούστηκε και ως παράδοξο αφενός γιατί τόσα χρόνια παρέμενε νοικιασμένο σε Πολωνικό Γυμνάσιο-Λύκειο και αφετέρου διότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει για τη νέα σχολική χρονιά ένα τμήμα της τελευταίας τάξης του Πολωνικού στο 2ο όροφο του κτιρίου.

Όσο για την ανάληψη ευθυνών ο κ. Αποστολόπουλος δεν ανέφερε απολύτως τίποτα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: "Eμείς αποσύραμε το θέμα για να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στη σχολική κοινότητα μήπως ωριμάσει και καταλάβει τι πρέπει να γίνει"... "Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη όχληση... Όποτε υπάρχει όχληση θα το σταματάμε το έργο... Εμείς δε θα κάνουμε πίσω, εκτός κι αν η σχολική κοινότητα δεν θέλει να γίνει το έργο... Μπορεί με τις ενέργειες της που θα κάνει, να σταματήσει το έργο".

Η διοίκηση Αποστολόπουλου έριξε τελικά το μπαλάκι τώρα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που καλείται να δώσει λύση μέσα σε αυτό το χαώδες πλαίσιο, αλλά και να πάρει την οριστική απόφαση, όπως άλλωστε προβλέπεται, και φυσικά και την ευθύνη που αντιστοιχεί σε αυτή.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.