Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 16:40

Για δύο μήνες "διαφημιστικά" οι κάμερες στην Παιδική Χαρά Παπάγου


 

Δοκιμαστική και για ένα δίμηνο είναι τελικά η λειτουργία των καμερών στην Παιδική Χαρά του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος στο τελευταίο δημοτικό σύμβούλιο, θέλοντας να απαντήσει σε σχετική ερώτηση των Δημοτικών Συμβούλων Σιώτου και Χαμηλοθώρη.

Το πρόβλημα όμως που ανακύπτει είναι ότι δεν υπάρχει σύμβαση και ανάθεση, όπως είπε ο δήμαρχος που αρνήθηκε να αποκαλύψει την εταιρεία που βιντεοσκοπεί. Έτσι η εταιρία που είναι μεν πιστοποιημένη, δεν έχει δεσμευτεί και δεν ελέγχεται από το δήμο για το πως διαθέτει και αν καταστρέφει, όπως προβλέπεται, το υλικό εντός 24 ωρών βάσει του νόμου, αφού το υλικό της ανήκει.

"Δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ για τις κάμερες που τοποθετήσαμε στη νέα Παιδική Χαρά στο Πάρκο Παπάγου. Δεν ήμασταν σίγουροι μήπως τις σπάσουν και αν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Έτσι αποφασίσαμε να ζητήσουμε να μας διαφημίσει το προϊόν του κάποιος για 2 μήνες με δοκιμαστική λειτουργία". Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος θέλοντας να απαντήσει δια ζώσης στην ερώτηση που κατέθεσαν προ ημερών οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μ. Σιώτου και Ν. Χαμηλοθώρη για τους όρους της τοποθέτησης καμερών στην Παιδική Χαρά.

"Καλό είναι να μη διαφημίζουμε που είναι οι κάμερες μπας και πιάσουμε επιτέλους και κάποιον και ειλικρινά το δηλώνω, ότι ηλικία και να είναι το παιδάκι που θα πιάσουμε μέσα στην Παιδική Χαρά που θα την καταστρέφει, εγώ θα πάω στο Αστυνομικό Τμήμα και θα είμαι αμείλικτος", τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Αποστολόπουλος επιπλέον ανέφερε ότι οι κάμερες λειτουργούν με ιδιόκτητο κέντρο λήψης σημάτων (δηλαδή της εταιρείας και όχι του Δήμου) και πληρούν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει αν έχει ελεγχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου το εύρος λήψης των καμερών και αν υπάρχει λήψη και εκτός παιδικής χαράς.

Σημείωσε, ωστόσο ότι από τις αρχές Ιουνίου έχει γνωστοποιηθεί στην αρμόδια αρχή η τοποθέτηση τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος επέκρινε τις δύο δημοτικές συμβούλους, που ασκούν έλεγχο σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.