Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 15:25

Με απώλειες ο Δήμαρχος, πέρασε τη μείωση συντελεστή δόμησης στο 0,9 στου Παπάγου


 

Οικονόμου, Κούτρας και Χατζής οι Παπαγιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι που καταψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου για τη Β2 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοινότητας Παπάγου. Παρίση, Τίγκας και Δεμέστιχας οι απόντες. Και όλα αυτά σε μία συζήτηση για το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της πόλης, χωρίς τους πολίτες, αφού η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Όσο κι αν ο Δήμαρχος προσπάθησε επικοινωνιακά να περάσει ότι το θέμα της μείωσης του συντελεστή από 1 σε 0,9 έχει ήδη ψηφιστεί από την πρώτη φάση του σχεδιασμού το 2014, όλη η συζήτηση και όλες σχεδόν οι τοποθετήσεις, είχαν ως βασικό σημείο τη μείωση του συντελεστή.
Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού το Σχέδιο ψηφίζεται σε κάθε φάση στο σύνολο του. Έτσι το επιχείρημα του Δημάρχου δεν έπεισε κανέναν και όπως φαίνεται δεν έπεισε ούτε το σύνολο των δικών του Δημοτικών Συμβούλων.

Όσο για το θέμα της διαδικασίας τόνισε ότι με το 65% που κατέγραψε στις πρόσφατες εκλογές γνωρίζει τις επιθυμίες των πολιτών και τους εκπροσωπεί και ως εκ τούτου δεν θα δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα η μη συμμετοχή των πολιτών στη συζήτηση.

Την πρόταση καταψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Ανυφαντής και Γιώργος Ρεμούνδος.

Τα βασικά σημεία

Οι αλλαγές που έγιναν σε αυτή τη νέα δεύτερη φάση αφορούν στην προσθήκη των κόκκινων γραμμών για τις χρήσεις μέσα στο Μεγάλο Πάρκο Παπαγου που είχαν ψηφιστεί πριν λίγο καιρό. Όπως και το νέο κτίριο που ορίστηκε στην Αγία Σκέπη καθώς και το Γήπεδο της οδού Κύπρου. Ενώ αφαιρέθηκε από την προηγούμενη φάση το υπόγειο γκαραζ στην οδό Κύπρου, αφού σύμφωνα με το Δήμαρχο δεν συντρέχει η ανάγκη στην περιοχή, αφού το ΜΕΤΡΟ συνέχισε και δεν είναι πλέον τερματικός σταθμός η Εθνική Άμυνα.
Ως "γενική κατοικία" και όχι "αμιγής" όπως ισχύει για όλη την Κοινότητα, χαρακτηρίστηκαν το οικόπεδο της Ολυμπιάδας, ώστε να είναι νόμιμη η χρήση του πρατηρίου βενζίνης, αλλά και με απέναντι τετράγωνο με το υπό ανέγερση κτίριο των ΚΑΠΗ- Δημοτικών Ιατρείων. Παράλληλα με τον όρο "Πολεοδομικό Κέντρο" τακτοποιήθηκαν και οι ήδη υπάρχουσες επαγγελματικές χρήσεις στην Εθνικής Αμύνης.
Βασική επισήμανση στο τέλος κατέθεσε η αρμόδια Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Αντωνοπούλου για τις 7 περιοχές του ΑΟΟΑ με τις πολυκατοικίες που είναι εκτός σχεδίου οι οποίες θα ενταχθούν σε ένα άλλο πολεοδομικό σχέδιο το οποίο θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και θα κοστίσει και πολύ ακριβά.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.