Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 21:35

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Θεμελιώδες δικαίωμα των παιδιών η Δημιουργική Απασχόληση που ακύρωσε ο Δήμαρχος

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" σχετικά με την απόφαση ακύρωσης τόσο από πλευράς Δημάρχου της θερινής δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, όσο και από πλευράς ΔΟΠΑΠ του αθλητικού καλοκαιρινού camp. Παράλληλα η δημοτική παράταξη κάνει λόγο για την επιδότηση των 170 εκατ. ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους ακριβώς για τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) και με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ), μία δράση που η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου φαίνεται να αγνοεί. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Στο Δήμο Παπάγου Χολαργού τα παιδιά στερούνται θεμελιώδη δικαιώματα δημιουργικής απασχόλησης


Χωρίς θερινά camps και δημιουργική απασχόληση αφήνει φέτος τα παιδιά μας η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου σε μια πολύ δύσκολη εποχή τόσο για τα ίδια τα παιδιά που πέρασαν ένα τρίμηνο μερικού εγκλεισμού και απομόνωσης και περίμεναν την έναρξη του θερινού θεσμού, για να ζήσουν την κοινωνική ζωή με τους φίλους τους, όσο και για τους γονείς που έχουν εξαντλήσει τις άδειες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.


Και ενώ το κράτος έχει δώσει σχεδόν 320.000 ευρώ στο δήμο για τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊού η δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού, αντιμετωπίζει την κρίση τελικά ως μια ευκαιρία να καλύψει τις οικονομικές τρύπες της κακοδιοίκησης της.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών και τα επιστημονικά όργανα της Αυτοδιοίκησης παροτρύνουν και επιδοτούν με 170 εκατομμύρια ευρώ τις δημοτικές αρχές προκειμένου να λειτουργήσουν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά. Κέντρα που συνδέονται άμεσα με τα θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού, στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο, όπως περιγράφονται στη «Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» που επικύρωσε με το Ν. 21101/2-12-1992 η Ελλάδα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού καταργεί ακόμη και αυτό το ολιγοήμερο θερινό πρόγραμμα, θεσμό που βρήκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Χιλιάδες γονείς που δικαιούνται να στέλνουν τα παιδιά τους στις δομές δημιουργικής απασχόλησης εντελώς δωρεάν, διότι έχουν φορολογηθεί γι αυτό, στον Δήμο Παπάγου Χολαργού, στερούνται αυτού του δικαιώματος και της υπηρεσίας και χάνουν και την επιδότηση των 1.200 ευρώ. Η τοπική μας κοινωνία μη έχοντας μια δημοτική αρχή ικανή να διαχειριστεί κρίσεις και να αντεπεξέλθει των υποχρεώσεων της, έμεινε εκτεθειμένη καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης και συνεχίζει ακόμη χειρότερα.
Να γιατί πρέπει άλλη φορά να προσέχουμε τι ψηφίζουμε.

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.